Nyhed

Saxofonstjernen Kamasi Washington – kendt fra Kendrick Lamar – giver dansk koncert

GAFFA.dk – alt om musik

Den meget roste californiske jazzsaxofonist og -komponist Kamasi Washington giver koncert i Pumpehuset 3. juni. Billetsalget begynder 10. marts klokken 10.

37-årige Kamasi Washington udgav i 2015 sit officelle solo-debutalbum The Epic, der er inspireret af både hiphop, r&b og klassisk musik, og samme år gjorde han sig bemærket ved at medvirke på Kendrick Lamars massivt lovpriste, storsælgende og prisvindende album To Pimp a Butterfly, dels med saxofon på nummeret "u", dels med strygerarrangement på "Mortal Man".


Washington har desuden arbejdet sammen med en række kunstnere inden for både jazz, rock, hiphop og elektronisk musik som eksempelvis Thundercat, Snoop Dogg, Flying Lotus, Ryan Adams og Run the Jewels.

Musikeren udgiver senere i år sit andet soloalbum, der udkommer på det ansete engelske pladeselskab XL Recordings/Young Turks, som også udsender navne som Adele, Radiohead, The xx og danske Liss.

LÆS OGSÅ: Idealistens imperium – portræt af XL-pladeselskabs-chefen og musikeren Richard Russell


Saxofonisten har fået fornemme anmeldelser. Blandt andet har kritikeren Chris Hoard fra magasinet Variety skrevet følgende: "I et årtusinde, der er stort set fraværende af noget nyt eller fængslende i jazz-idiomet, har (Kamasi) Washington netop frigjort en musikalsk og flerhovedet slange, der har et respektfuldt og intimt kendskab til fortiden og samtidig slår et stort slag for en håbefuld fremtid”.

Koncerten i Pumpehuset arrangeres af Haven Festival, og Kamasi Washington vender da også tilbage til Danmark på Haven Festival den 10. august.

Se Washington i aktion:

ANNONCE