Nyhed

Dansk spillested vil kun præsentere kvinder i 2019

GAFFA - 35 år i musikkens tjeneste

Spillestedet Forbrændingen i Albertslund lancerer et innovativt årsprogram for 2019, hvor der udelukkende vil bookes kvindelige artister. Se forårsprogrammet nederst i artiklen

Til februar indledes et særligt år for Forbrændingen. Spillestedet har indset, at der skal radikale midler i brug, hvis der skal rettes op på den kønsmæssige ubalance, der ubestridt præger den danske musikscene. Derfor tager spillestedet nu springet, rusker op i tendensen og lancerer et kvalitetsmættet årsprogram udelukkende centeret omkring kvinder, der spiller musik. Dette vil være spillestedets første spadestik til at sikre større diversitet på livescenen.  

LÆS OGSÅ: STUDIE: Kvinder udgør 50% af aspirerende guitarister

– Der er en ubalance i kønsfordelingen på de danske live-scener – det er åbenlyst. Det her er vores bidrag til en kvalificeret debat om emnet. Vi booker et helt år med kvinder for at vise, at der er masser af dygtige og relevante kvindelige acts derude, fordelt på mange forskellige genrer og stilarter. Nok til at udfylde et helt årsprogram, og mere til, siger kunstnerisk leder Jeppe Skjold og fortsætter:

– I 2019 tvinger vi os selv til at tænke bredere og anderledes, i stedet for bare at booke, som vi plejer, men alle de artister, vi præsenterer i 2019, er valgt fordi de passer ind i vores program, på den ene eller anden måde. Er det modsigende at ville have diversitet og samtidig kun booke et køn? Ja, og det er vi helt bevidste om. Alligevel mener vi, at den nuværende kønsbalance er så skæv, at der må radikale metoder til.

Når Anne Dorte Michelsen åbner sæsonen på Forbrændingen den 8. februar, indledes det innovative tiltag, der meget vel kan kridte vejen til en større diversitet i det danske musikliv. 

Forbrændingens musikprogram for 2019 vil desuden suppleres af en lang række talks udviklet i samarbejde med Tuborgfondet og Talk Town, der vil omhandle kønsdiversitet samt kvinder og musik. 

LÆS OGSÅ: EKSPERT: "Dansksproget musik får det markant sværere"

Forbrændingens forårsprogram 2019:

08. februar: Anne Dorte Michelsen
15. februar: 0-Pieces
16. februar: Kathrine Windfeld Big Band
23. februar: Jazzcamp for piger - koncert
24. februar: Live for børn
02. marts: Nikoline
08. marts: Kvindernes internationale kampdag
15. marts: Katinka (billedet)
22. marts: Mathilde Falch
23. marts: Marie Frank
07. april: Live for børn
12. april: Live Talent Præsenterer
13. april: Joanita
20. april: Future Female Sounds x Albertslund
26. april: Labelnight: Mount Reina
24. april: Heavymetal.dk Præsenterer
28. april: Live for børn
10. maj: Suburban Summit

 

ANNONCE