Nyhed

MÅLING: Danskerne hungrer efter julemusik

GAFFA - 35 år i musikkens tjeneste

Ifølge data fra Spotify ligger Danmark på fjerdepladsen over de lande i verden, der først omfavner julemusikken.

I Danmark begynder hangen til musikalsk julestemning allerede tidligt i november. Tal fra Spotify viser, at vi på verdensplan kun overgåes af Filipinerne, Estland og Island. Måling er baseret på, hvor tidligt på året vi begynder at streame julemusik. Det betyder samtidig, at vi omfavner bjældeklang og juletoner en del tidligere vores nordiske naboer i Norge, Sverige og Finland.

Spotify har vurderet, at et land er officielt i julestemning, når julesangene udgør mere end to procent af alle afspillede sange. Tallene, der er fra 2017, viser at Danmark trådte over denne tærskel allerede den 3. november, hvorefter lytningen kun steg frem til juleaften.


LÆS OGSÅ: Disse sange streamede vi mest juleaften

Dykker man lidt dybere ned i tallene fra Spotify, viser det sig, at den musik, som danskerne vælger som lydtapet til højtiden, er en god blanding af gamle klassikere og nye julehits fra både danske og udenlandske kunstnere.

Ikke overraskende ligger Wham!s "Last Christmas" på førstepladsen efterfulgt af Mariah Careys evergreen "All I Want For Christmas Is You". Herefter følger Gulddreng med "Guld Jul", mens Julie Berthelsens julekalender-hit "Jesus og Josefine" ligger lidt længere nede på listen. På en tiendeplads finder vi MC Einars gode, gamle "Jul, Det' Cool" fra 1988, som i år kan fejre 30-års jubilæum.


Den fulde top 10 ser således ud:

1. Wham! - "Last Christmas"

2. Mariah Carey - "All I Want For Christmas Is You"


3. Gulddreng - "Guld Jul"

4. Ariana Grande - "Santa Tell Me"

5. Justin Bieber - "Misteltoe"


6. Shakin' Stevens - "Merry Christmas Everyone - Remastered"

7. Band Aid - "Do They Know It's Christmas? - 1984 Version"

8. Julie - "Jesus og Josefine"


9. Britney Spears - "My Only Wish (This Year)"

10. MC Einar - "Jul Det' Cool"

LÆS OGSÅ: Vi er storforbrugere af streamingtjenester - mindre end halvdelen betaler dog


ANNONCE