Nyhed

Mercury Rev genindspiller glemt mesterværk

GAFFA - 35 år i musikkens tjeneste

Det skæve amerikanske alt-rock-band Mercury Rev genindspiller Bobbie Gentrys glemte mesterværk The Delta Sweete fra 1968 - i fornemt selskab.

De rutinerede herrer fra rockbandet Mercury Rev løfter en overset historisk arv op til overfladen, når de genskaber folk-rock albummet The Delta Sweete fra 1968. På albummet får de selskab af en perlerække af prominente kvindelige gæstevokalister, der blandt andet inkluderer Norah Jones, Hope Sandoval (Mazzy Star), Beth Orton, Margo Price, norske Susanne Sundfør og mange flere. Albummet udkommer den 8. februar.

LÆS OGSÅ: Mercury Rev - drømme er ikke eskapisme


Albummet er en hyldest til det oversete country-rock-album The Delta Sweete, som Mercury Rev beskriver som "et af de bedste albums, du aldrig har hørt". Albummet var debuten fra dengang 24-årige Bobbie Gentry fra de amerikanske sydstater, som fik stor succes med sin debutsingle "Ode to Billie Joe" i 1967 (en sang, blandt andre Sort Sol senere har fortolket), men som aldrig fik anerkendelse for det efterfølgende album. 

Albummets 12 sange er gået i glemmebogen, men på storslået vis vil Mercury Rev nu genoplive en overset historie om en ung kvinde, der næsten slog igennem i en mandsdomineret branche – lige omkring tiden hvor Bob Dylan, Neil Young og Brian Wilson steg til tops. Enhver, der har set Inside Llewyn Davis ved hvordan det ofte er tilfældigheder og held, der dramatisk forandrer en musikers løbebane.

LÆS OGSÅ: Rod Stewart til Danmark


Mercury Rev har eksisteret siden 80'erne og består i dag hovedsageligt af barndomsvennerne Jonathan Donahue og Grasshopper. Genindspilningen af The Delta Sweete bliver bandets 10. studiealbum og opfølgeren på The Light In You fra 2015.

Sidst Mercury Rev gav dansk koncert var på Heartland Festival i 2016 til et "brag" af en fem-stjernet koncert under overskriften "Rockmusikken er et mangehovedet fabeldyr med gevir og tentakler".

ANNONCE