Nyhed

Rita Ora og John Legend beskyldt for "lip-syncing"

GAFFA - 35 år i musikkens tjeneste

Efter en mislykket optræden til Thanksgiving svarer Rita Ora og John Legend nu tilbage på beskyldningerne om "lip-syncing"

I går aftes afholdt Macy's i New York en Thanksgiving-parade, der bød på musikalske optrædener fra blandt andre Rita Ora og John Legend. Her beskyldte onde tunger i det velfremmødte publikum de to artister for at lip-synce, altså mime til playback – en kritik, der efterfølgende blev ført videre til de sociale medier, fortæller NME. Paraden blev sendt live på det amerikanske netværk NBC.

Ifølge Ora og Legend selv skyldtes den dårlige sanglevering en stor teknisk fejl med afsæt i Macy's utilstrækkelige lydsystem, der nærmest tvang dem til at mime. På sin Twitter skrev Legend:

"Sjovt faktum. Vi blev alle nødt til at lip-synce på denne parade, fordi stedet ikke har kapacitet til at klare lydkravene til live-præstationer. Håber, I kunne nyde det alligevel. Og I skal vide, at hvis I kommer til mine shows, er vokalen 100% live."


LÆS OGSÅ: ANMELDELSE: Ikke engang lip syncing-teknikken virkede under Rita Ora-koncert

Også Ora har på de sociale medier insisteret på, at hendes shows normalvis er 100% live. Til Legends tweet tilføjede hun således:

"Tak for at præcisere, hvad jeg også var ved at lave et tweet om. Det er irriterende for os, men alligevel! Alle mine shows er 100 procent live, har altid været det! Når I kommer til et Ora-show, så gør jer klar! Tilbage til ferien! Hav en god én, gutter."


LÆS OGSÅ: LISTE: De rigeste musikere under 30 år i Storbritannien


Macy's trådte da også frem på de sociale medier og bekræftede de tekniske vanskeligheder, der påvirkede artisternes ydeevne negativt. Til det skrev de: "Vi undskylder, og vil gerne have fans til at vide, at disse problemer var uden for kunstnerens kontrol." Et tweedt, der høstede ros fra Ora med ordene: "Tak, jeg sætter pris på ærlighed. Jeg håber, at alle stadig har det godt."

LÆS OGSÅ: Musikere vil stoppe Brexit


Ora har netop i dag udgivet sit andet album Phoenix, som opfølger til debuten Ora fra 2012. Albummet indeholder seks singler, herunder duetten "For You" med Liam Payne og "Summer Holiday" med Rudimental.


 
ANNONCE