Nyhed

Danske Myrkur på scenen med Smashing Pumpkins

GAFFA - 35 år i musikkens tjeneste

Danske Myrkur drager for tiden Europa rundt med Smashing Pumpkins, hvor hun agerer support. I weekenden kunne man se Myrkur fremføre et smukt cover af Fleetwood Mac med den amerikanske rockgruppe i baggrunden. 

Det var Fleetwood Mac's "Landslide" fra 1975, som Myrkur og Smasking Pumpkins fremførte på scenen sammen foran det italianske publikum i Unipol Arena, Bologna. Se en optagelse af det veludførte cover nederst i artiklen. 

Danskerne er ikke de eneste, som har fået øjnene op for metalhåbet. Sangerinden har opnået international succes og giver jævnligt koncerter i udlandet. Efter weekendens optræden med Smashing Pumpkins skrev Myrkur efterfølgende på sin Instagram-profil: "Sikke en vidunderlig oplevelse, tusinde tak til bandet, crew'et og publikum. Tak til Stevie Nicks for at skrive dette nummer".  

LÆS OGSÅ: Myrkur: Hvis man mener, at ens religion er værd at dø for, bør man starte med sig selv

Amalie Bruun er navnet bag Myrkur, som i slutningen af 2015 udgav albummet M. Et album som GAFFAs anmelder Keld Rud gav fire flotte stjerner og kaldte årets stærkeste danske metaldebut. Samme år blev albummet kåret til "Årets Danske Hardrock-Udgivelse" til GAFFA-prisen. Efterfølgeren Mareridt stammer fra 2017, et album som GAFFA skrev således om: "Myrkurs naturhyldende univers bliver ved med at udvide sig, på tekstsiden blander hun de nordiske sprog med engelsk, og rent musikalsk synes der ingen grænser at være. Det er blidt, hårdtslående, smukt, grimt og forbandet medrivende". 

Til december vil sangerinden give to danske koncerter - den 7. december gæster hun VoxHall, Aarhus, og den 8. december er det Pumpehuset, København som får fornøjelsen af Myrkur. 

LÆS OGSÅ: Myrkur giver to danske koncerter


ANNONCE