Nyhed

HUN SOLO RECORDS hylder kvindekønnet med videopremiere

GAFFA - 35 år i musikkens tjeneste

Nana Jacobi er netop landet med singlen "PIGE", der tæller første udgivelse fra HUN SOLO RECORDS.

I september kom det frem, at koncertvirksomheden HUN SOLO ville gå skridtet videre og udvide rammen med eget pladeselskab, HUN SOLO RECORDS. Første udgivelse tæller empowerment-sangen "PIGE" af Nana Jacobi, der netop er landet med tilhørende video.

"PIGE" er første dansksprogede udspil fra den alsidige musikers hånd og byder på en langt mere elektronisk lyd, end hvad hendes hidtige katalog besidder. HUN SOLO har allieret sig med illustrator og videokunstner Ewa Mos og skabt en kraftfuld musikvideo med en lang række piger, der dyrker så forskelligartede udfoldelser som speedway, fægtning, skating, ballet og trommespil.

LÆS OGSÅ: ANMELDELSE: Hun skød først

 Om singlen siger Jacobi:

– Vi har et ord på dansk, der hedder en "opsang". PIGE er en sang, der vil synge pigerne op. Dermed får ordet en ny drejning. Sangen fortæller dem, at de er præcis, som de skal være – uanset hvor larmende eller stille de er, uanset hvordan de ser ud, eller hvad de kan lide at foretage sig. At de skal finde deres mod og deres styrke, og at de skal gå verden i møde med fuld skrue.

At det netop var i dag, tøse-tributen "PIGE" skulle ramme æteren, er ikke helt tilfældig. Udgivelsen er nemlig tænkt som en slags optakt til FN's Internatonale Pigedag den 11. oktober, som HUN SOLO ligeledes markerer med en koncert i Lille Vega selv samme aften i samarbejde med PlanBørnefonden, hvor blandt andre Dicte, Nabiha og Pernille Smith-Sivertsen (Blondage) vil optræde.

LÆS OGSÅ: Lydmor annoncerer tre koncerter i hovedstaden

HUN SOLO opstod tilbage i 2016 ud fra Jacobi, musikerkollegaen Kirstine Stubbe Teglbjærg og musikjournalisten Anya Mathilde Poulsens lyst til at slå et slag for de kvindelige kunstnere i musikbranchen. Feminist-kollektivet har siden budt på stor succes og rummer i dag mere end 50 forskellige kvindelige kunstnere. De har sammen sat spot på diversitet gennem unikke koncertaftenener på intime spillesteder såvel som på landets største festivalscener.

<
/div>
ANNONCE