Nyhed

Der gror ikke mos på en rullesten

GAFFA - 35 år i musikkens tjeneste

Fredag den 28. september klokken 20.00 åbner Cinemateket baren og smider Rolling Stones-numre på grammofonen, inden de i samarbejde med CPH PIX præsenterer den historiske filmperle Sympathy for the Devil klokken 21.30, der i år kan prale af 50 år på bagen.

Under indspilningerne af deres selvbetitlede album, som udkom i 1964, havde The Rolling Stones den franske filminstruktør Jean-Luc Godard med sig i studiet – og det kom der et filmhistorisk mesterværk ud af i 1968. Dermed var der ikke bare født et klassisk album, men også en ikonisk film.

Sympathy for the Devil er nemlig ofte blevet beskrevet som Jean-Luc Godards definitive opgør med den borgerlige film, forstået som samtidens mainstreamfilm. Udover at skildre The Rolling Stones, skildrer Sympathy for the Devil også studenteroprøret i Paris og Black Power-bevægelsen i USA, mens den samtidig tillader spektakulære ture ud i fiktionen land. Uden tvivl en ægte 68’er-klassisker.

Sympathy for the Devil er også kendt som “One Plus One” – og det er der en ganske særlig grund til. Regnestykket kendetegner nemlig indspilningen 1968-skæringen “Sympathy For the Devil”, der blev udgivet på albummet Beggars Banquet. Det hele startede egentlig med en enkelt ide, som senere blev ledsaget af Mick Jaggers guitar – og som til sidst endte ud i en fantastisk rockhymne med trommer, slagtøj og et uforglemmeligt baggrundskor.

HVAD: Musikfilm, bar og DJ

HVOR: Cinemateket, Gothersgade 55, 1123 København K

HVORNÅR: Fredag den 28. september 2018 klokken 20.00

BILLETTER: 95 kroner (20 procents rabat for medlemmer af Cinemateket) - Kan købes HER

PROGRAM:

20.00: Bar og DJ

21.30: Visning af musikfilmen Sympathy for the Devil. Spilletid: 96 min.

ANNONCE