Nyhed

HUN SOLO stifter pladeselskab og fejrer pigerne med ny single og video

GAFFA - 35 år i musikkens tjeneste

Feminist-kollektivet HUN SOLO udvider koncertvirksomheden ved at starte eget pladeselskab.

I 2016 fik musikerne Kirstine Stubbe Teglbjærg og Nana Jacobi den idé, at de ville slå et slag for de kvindelige kunstnere i musikbranchen. Derfor stak de hovederne sammen med forfatter og musikformidler Anya Mathilde Poulsen og grundlagde feminist-kollektivet HUN SOLO, der siden har budt på stor succes og i dag rummer mere end 50 forskellige kvindelige kunstnere. De har sammen sat spot på diversitet gennem unikke koncertaftenener på intime spillesteder såvel som på landets største festivalscener.

Nu går de skridtet videre og udvider rammen med det nystartede label HUN SOLO RECORDS. Første udspil bliver singlen "PIGE" af Nana Jacobi, der udkommer den 8. oktober – i ugen op til FN's Internationale Pigedag, som HUN SOLO ligeledes markerer med en koncert i Lille Vega den 11. oktober i samarbejde med PlanBørnefonden, hvor blandt andre Dicte, Nabiha og Pernille Smith-Sivertsen (Blondage) vil optræde.

LÆS OGSÅ: ANMELDELSE: Hurtige indskud af feminint talent

Om singlen siger Jacobi:

– Vi har et ord på dansk, der hedder en "opsang". PIGE er en sang, der vil synge pigerne op. Dermed får ordet en ny drejning. Sangen fortæller dem, at de er præcis, som de skal være – uanset hvor larmende eller stille de er, uanset hvordan de ser ud, eller hvad de kan lide at foretage sig. At de skal finde deres mod og deres styrke, og at de skal gå verden i møde med fuld skrue.

"PIGE" er første dansksprogede udspil fra den alsidige musikers hånd og byder på en langt mere elektronisk lyd, end hvad hendes hidtige katalog besidder. HUN SOLO har allieret sig med illustrator og videokunstner Ewa Mos og skabt en kraftfuld musikvideo med en lang række piger, der dyrker så forskelligartede udfoldelser som speedway, fægtning, skating, ballet og trommespil.

Videon udkommer sammen med singlen den 8. oktober.

LÆS OGSÅ: Hun skød først

ANNONCE