Nyhed

Reaktioner: "En sort dag for dansk radio"

GAFFA - 35 år i musikkens tjeneste

Internettet flyder i øjeblikket over med reaktioner på lukningen af den mangfoldige musikformidling gennem radiokanalerne P6 Beat, P7 Mix og P8 Jazz.

Blandt andet har DUP, Danske Uafhængige Pladeselskaber, skrevet en officiel udtalelse, hvor de begræder kanallukningerne i DR.

"En voldsomt meget fattigere musikformidling og en svagere musikalsk fødekæde i branchen er uundgåelige konsekvenser af de varslede kanallukninger," skriver de og fortsætter:


"Nichemusikken, den kulturelle mangfoldighed og de i forvejen voldsomt risikovillige musikere og pladeselskaber, der hver dag prioriterer kunstnerisk udvikling og fremdrift højere end salgstal, går en usikker fremtid i møde, da mulighederne for at møde sit potentielle publikum her i Danmark i fremtiden vil være langt færre." 

LÆS OGSÅ: Reaktioner: DR-besparelser er ren symbolpolitik

DUP nævner afslutningsvis BBC's beslutning om at lukke Radio 6 Music i 2010, som blev mødt af massive publikumsprotester og fik BBC til at trække idéen tilbage, hvortil DUP opfordrer til også at råbe "så højt og klogt som muligt" som lignende modstand. Der er derfor også oprettet en underskriftindsamling mod lukningen af P6 Beat, som opfordrer til netop dette.


Le Gammeltoft (billedet), der er tidligere radiovært på DR, har også reageret på sagen via sin egen radio, Heartbeats.dk, i en kommentar med titlen "En sort dag for dansk radio". Hun skriver blandt andet: 

"Det er en tragisk og i mine øjne helt forkert beslutning af DR at lukke de tre radiokanaler, der står for at dække den mere skæve musik. Musik og formidling, der ikke er at finde andre steder. Kigger man ud over det fremtidige danske radiolandskab, så er det en trist affære. Der vil kun være de ’store’ kanaler tilbage, som mere eller mindre spiller det samme og dækker de samme scener og genrer."

LÆS OGSÅ: Saveus annoncerer to danske koncerter


På de sociale medier har mange danske personligheder samtidig delt deres reaktion over lukningerne:


 


 


 


ANNONCE