Nyhed

Ticketmaster afsløret i billetsalgs-svindel

GAFFA - 35 år i musikkens tjeneste

En canadisk undercover-undersøgelse har afsløret Ticketmaster i et organiseret og hemmeligt system, hvor billetsalgs-siden tjener penge på videresolgte billetter. 

Du kender sikkert situationen, hvor din yndlingsartist spiller en koncert, men på grund af efterspørgslen flåes billetterne væk for næsen af dig. Den eneste mulighed tilbage er videresolgte billetter til overpris købt af folk på nettet.

LÆS OGSÅ: KISS annoncerer deres allersidste tour


Ticketmaster er nu blevet afsløret i at udnytte betalende koncertgæster i denne situation gennem et professionelt videresalgs-program – for egen vindings skyld. Det skriver Rolling Stone, som henviser til en undersøgelse foretaget af de canadiske nyhedskilder CBC News og Toronto Star, som sendte undercover-journalister til Ticket Summit 2018 – en billetsalgs- og livekoncert-konference i Las Vegas tilbage i juli.

Gennem Ticketmaster-repræsentanter kom det frem på konferencen, at billetsalgs-giganten tildeler en stor bunke billetter til de såkaldte "scalpers" – personer, der videresælger koncertbilletter til forhøjede priser. Ikke nok med det, så får Ticketmaster en andel af fortjenesten, da gensalget foregår gennem den Ticketmaster-ejede side TradeDesk. På den måde profiterer Ticketmaster yderligere på disse gensalg, foruden det originale billetsalg.

LÆS OGSÅ: Thomas Helmig og Susanne Bier skaber musical


På konferencen pitchede Ticketmaster dette undergrunds-videresalgs-system for, hvad de troede var et lukket forum. Ifølge en af undercover-journalisterne fortalte en Ticketmaster-repræsentant ham endda, at der findes "scalpers" med over hundrede konti på TradeDesk, og at det "ikke er noget, vi undersøger eller rapporterer". 

Ticketmaster har ikke udstedt en offentlig udtalelse, men har ifølge Rolling Stones udtalt følgende til CBC News: "Som verdens førende billetsalgs-platform, der repræsenterer tusindvis af grupper, artister og spillesteder, mener vi, at det er vores job at tilbyde en markedsplads, der sikrer et sikkert og retfærdigt sted for fans at shoppe, købe og sælge billetter – både i de primære og sekundære markeder."

LÆS OGSÅ: Oh Land giver albumkoncert


TradeDesk er ifølge Rolling Stone en invite-only side, og den danske Ticketmaster-side linker ikke videre til siden ved billetkøb. Her står der følgende om billetsvindel: "I Danmark er det ganske enkelt forbudt at videresælge billetter til overpris. Derfor bør du undgå alle former for videresalgsbørser eller private sælgere, da risikoen for at betale for meget er høj."

ANNONCE