Nyhed

BEDST LIGE NU: 12 håndplukkede tracks

GAFFA - Alt om musik

Playlisten er opdateret. 

PJ Harvey feat. Lily James – The Moth

PJ Harvey har netop smidt sit soundtrack til teaterproduktionen af filmklassikeren All About Eve fra 1950 på gaden. På albummet forefindes den klaverbårne ballade ”The Moth”, der er lavet i samspil med skuespilleren Lily James, som også medvirker i teateropsætningen. En smuk og drømmende sang.


Sivas – 4Livet

Sivas tog den danske musikbranche med storm i 2013, da han væltede ind med solbriller på sine øjn', et uhørt gadeslang og et udtryk, der ikke var set i samme kaliber før. Med sin første single i 2019 udgiver Sivas ”4Livet”. Et track, der som sædvanlig rummer Sivas’ sprøde vokal tilføjet en tand af AutoTune, og som skrider frem i form af et roligt beat.

Courtney Barnett – Everybody Here Hates You


”I feel stupid / I feel useless / I feel insane”. Så bliver det næsten ikke mere barnettsk. Der er heller ikke den store forandring at spore i forhold til instrumenteringen – tunge, sløve trommer, distortede guitarer, der konstant kradser overfladen i stykker. Det er lige, som det skal være.

Aksglæde og ANYA – Det værste det bedste

Det er altid spændende, når to spirende talenter prøver kræfter i et samarbejde. På ”Det værste det bedste” præsterer Aksglæde og ANYA, i en god vokalharmoni og med et energisk beat, at udfolde et nummer, som passer glimrende til det spirende forårsvejr.


Anna of the North – Used To Be

Anna of the North er absolut et af de mest interessante navne på den nordiske musikscene lige nu. Projektet startede som en duo bestående af norske Anna Lotterud og newzealandske Brady Daniell-Smith. Lotterud besluttede dog at fortsætte projektet alene, og nu er hun klar med den skæve single ”Used To Be”, der er et nostalgisk tilbageblik mod en tid, der var simplere.

The Amazons – Doubt It


Så er der rock’n’roll. Tankerne ledes hurtigt mod et band som Queens of the Stone Age på The Amazons' nye, tunge single ”Doubt It”. Singlen er bandets anden i år og er en forløber for det forestående album Future Dust, der forventes at udkomme til maj.

Labrinth, Sia og Diplo – Heaven Can Wait

LSD udgiver fra dags dato nyt album, og det musikalske samarbejde lader stadig til at være en genistreg fra de tre verdensstjerner. Sias stemme er noget nær gudsbenådet og fortryller således ”Heaven Can Wait” sammen med den britiske r&b- og hiphop-kunstner Labrinth. Dertil kommer et lækkert lyddesign skabt af Diplo.  


Madson – Golden Age

Den danske singer-songwriter Madson udgav sin debut-ep i 2015 Rocket for Your Skyline og er nu tilbage med singlen ”Golden Age”, som rummer fine instrumentale mellemstykker og et drømmende budskab, blandt andet når Madson i omkvædet synger: ”Take me back to the Golden Age / If I could, you know I would”.

The Raconteurs – Hey Gyp (Dig the Slowness)


Donovans “Hey Gyp (Dig the Slowness)" har fået nye klæder i The Raconteurs' cover. Den insisterende akustiske guitar på originalen er skiftet ud med Jack Whites konfronterende elektriske ditto. Tilsætter man pumpende trommer og en aggressiv mundharpe til slut, står man med en rigtig fed single, der slår dybe rødder i blues-musikken.

Kå featuring Fraads og Bette – Stjerner

Den danske hiphopkunstner Kås debut-ep Skybrud er netop landet og indeholder blandt andet tracket ”Stjerner”, som gæstes af hiphop-duoen Fraads og r&b-sangerinden Bette. ”Stjerner” er lækkert produceret og fængende med en ærlig og dybsindig tekst.


TÅRN – Omkuld

TÅRN er i det afdæmpede hjørne på deres nye single ”Omkuld”. I hvert fald i versene, hvor forsanger Erik Apollos vokal kun er akkompagneret af en lavmælt tromme, en blød synth og knap hørbare soniske lydeffekter. Omkvædet er anderledes storladent og samler på mange måder de tråde, som vikler sig sammen i løbet af sangen. Singlen er TÅRNs anden i år.   

Scarlet Pleasure – 24/7


De danske hitmagere fra Scarlet Pleasure har smidt endnu en fuldtræffer i form af ”24/7”. Singlen oser af latin-pop, hvilket også var tilfældet med forgængeren ”What a Life”, der udkom tidligere på året. Scarlet positionerer sig endnu engang som nogle af de bedste i Danmark til at skrive iørefaldende, interessant og ekstremt dansabel pop. 

ANNONCE