Nyhed

Kent-sanger laver musik til Astrid Lindgren-baseret film

GAFFA – alt om musik

Jocke Berg leverer musik til ny kortfilm baseret på Astrid Lindgren-fortælling

Den tidligere Kent-frontmand Joakim "Jocke" Berg har stået for en ny sang til den ligeledes nye animerede kortfilm Ræven og Nissen, som er baseret på en Astrid Lindgren-billedbog af samme navn. 

Bogen, illustreret af Eva Eriksson, blev udgivet i julen 2017 og er indtil videre blevet solgt i 15 forskellige lande. Teksten blev skrevet af Astrid Lindgren allerede tilbage i 1960'erne og er i sig selv en fortolkning af digteren Karl-Erik Forsslunds digt Ræven og Nissen.


LÆS OGSÅ: ANMELDELSE: Musikalske mestre i Nordic Noir stopper og topper

Det er dette digt, Jocke Berg nu har bearbejdet musikalsk og skrevet toner til som soundtrack til den kommende film. Sangen fremføres af Peter Jöback, som har optrådt i musicals og udgivet flere plader, i samarbejde med albumaktuelle Moonica Mac. Produktionen har Peter Kvint stået for, mens baggrundsmusikken er komponeret af den norske jazz-musiker Gaute Storaas, skriver forlaget Rabén&Sjögren på deres hjemmeside.


Ræven og Nissen er produceret af norske Qvisten Animation i samarbejde med Astrid Lindgren Film og har premiere på SVT klokken 14.40 den 24. december.

Det er faktisk ikke første gang, at Jocke Berg har leveret musik til en animationsfilm. Se for eksempel hans "Det Känns Perfekt" fra Pixars Biler 2 herunder.

Jocke Berg har ikke udgivet solomateriale efter Kents opløsning, men har været gæstevokalist på flere udgivelser, blandt andet med afdøde Avicii.

ANNONCE