Nyhed

Roskilde klar med 32 nye navne – legender og stjerneskud

GAFFA – alt om musik

Bob Dylan, Robert Plant og Rosália er blandt dagens offentliggørelser

Roskilde Festival har netop offentliggjort 32 nye musik- og kunstnavne til årets festival. Heriblandt legenderne Bob Dylan og Robert Plant, den unge flamencopop-stjerne Rosália og den tidligere Pantera-sanger Phil Anselmo, der med sit band Philip H. Anselmo & The Illegals i denne omgang udelukkende vil spille Pantera-sange.

I dag 77-årige Bob Dylan har ikke spillet på Roskilde Festival siden 2006. Siden da har en af rockhistoriens største sangskrivere dog hyppigt gæstet Danmark til meget roste koncerter og vist, at han stadig er i topform på en scene, hvor han både har spillet nye sange, ældre klassikere i ofte stærkt omarrangerede udgaver og i de senere år også sange fra The Great American Songbook. Sange, som han også har udgivet hele tre album med – det seneste var endda et triple-album. I 2016 blev han tildelt Nobelprisen i litteratur, og nu får også nye generationer af Roskilde-deltagere mulighed for at opleve legenden på Orange Scene. 


LÆS OGSÅ: Tidløs Dylan imponerede

En anden legende er Robert Plant, der som sanger i Led Zeppelin fra 1968-1980 var med til at skabe den tungere rockmusik, som vi kender den. Herefter indledte han en musikalsk nysgerrig solokarriere, der senest resulterede i det roste album Carry Fire fra 2017. På scenen bakkes Plant op af sit velspillende band The Sensational Space Shifters, og han har i en alder af 70 år stadig en imponerende stemme og stor karisma på en scene.

LÆS OGSÅ: En underspillet, nysgerrig magtdemonstration


Den 25-årige Rosalía fra Catalonien i Spanien er allerede en stor stjerne i hjemlandet, og med sin seneste udgivelse, El mal querer, har hun også givet genlyd internationalt – blandt andet i GAFFA, hvor albummet fik de maksimale seks stjerner. Live byder hun og hendes dansetrup på en stærk vokal og forførende flamencodans.

LÆS OGSÅ: Årets album er spansk flamenco?!

Programchef Anders Wahrén siger: ”Rosalía har virkelig ramt lyden af global pop anno 2019, hvor genre- og sprogbarriererne betyder mindre og mindre. Hun er klassisk skolet i flamenco-traditionen, men er ikke bleg for at lege med pop og hiphop, hvilket samtidig er en invitation til publikum om at gå på opdagelse i musikken og møde helt nye kulturindtryk.”


Blandt de 32 nye navne på plakaten er også de elektroniske veteraner Underworld og den tidligere Pantera-frontmand Philip H. Anselmo & The Illegals, som denne gang udelukkende spiller numre fra Panteras udgivelser.

Dagens fire tilføjelser til kunstprogrammet handler om sanser og drømme og har alle været udstillet på kunst-biennalen i Riga i 2018. Her vil kunstnere som Viron Erol Vert og Marisa Benjamim påvirke gæsternes festivaloplevelse med sanseforvrængende oplevelser i form af et cyklende smagslaboratorium, et interaktivt duftmuseum, et gyldent ravkammer og en vandseng fyldt med havets bløddyr.

Disse 32 navne føjes til Roskilde Festivals plakat:

Bob Dylan With His Band (US)
Robert Plant and The Sensational Space Shifters (UK)
Rosalía (ES)
Underworld (UK)
Amnesia Scanner (FI)
Crack Cloud (CA)
Croatian Amor (DK)
The Garifuna Collective (BZ)
Koffee and the Raggamuffins Band (JM)
Lemaitre (NO)
Liraz (IR)
Nanook (GR)
Philip H. Anselmo & The Illegals (US)
Rolling Blackouts Coastal Fever (AU)
Tássia Reis (BR)
Throwing Snow (UK)
Whores. (US)

Musiknavne til talentscenerne Rising & Countdown:
Ea Kaya (DK)
Elba (DK)
Funeral Future (DK)
Hjalte Ross (DK)
Josiah Konder (DK)
Kogekunst (DK)
NATKAT (DK)
Rebecca Lou (DK)
Schacke (DK)
Søn (DK)
Xenoblight (DK)


Kunst & aktivisme:
Anne Duk Hee Jordan (KR)
Marisa Benjamim (PT)
Sissel Tolaas (NO)
Viron Erol Vert (DE)

Roskilde Festival finder sted gennem otte dage fra lørdag 29. juni til lørdag 6. juli 2019. Kunstnere som The Cure, Cardi B, Robyn, Travis Scott, MØ og Christine and the Queens er blandt de allerede offentliggjorte navne. Den fulde plakat offentliggøres i slutningen af marts. 

Billetsalget er i fuld gang på festivalens hjemmeside.


Du kan også købe GAFFA Camp-billetter med rabat, hvis du er medlem af GAFFA Plus Guld. Læs mere på GAFFA.dk/plus

Varm op med lidt Rosalía:

ANNONCE