Nyhed

Her er de optrædende til Dansk Melodi Grand Prix

GAFFA – alt om musik

Billedet: Værterne Kristian Gintberg og Johannes Nymark

Holdet tæller blandt andet en tidligere Den Store Bagedyst-finalist

DR har netop offentliggjort de optrædende til Dansk Melodi Grand Prix, og det er en broget forsamling, der blandt andet tæller en tidligere finalist i Den Store Bagedyst, en tidligere X Factor-deltager, flere etablerede sangere og en samling dancehall-musikere, som nu spiller danskpop – samt en række endnu ukendte navne.

Blandt de etablerede navne finder man Humørekspressen alias Søren Schou og Christian Kroman, kendt som henholdsvis Pharfar og Klumben, samt Peter Lützen, som er guitarist i bandet Panamah og Chapper, som mange vil genkende fra hans tid som vært på en række børne- og ungdomsprogrammer på DR.

LÆS OGSÅ: Pragtfuld provinskoncert med de drevne dansktop-drenge

Vi møder også duoen Julie & Nina, der består af Julie Berthelsen og Nina Kreutzmann Jørgensen, som begge er kendt som solister, sidstnævnte nok især i Grønland. Nina Kreutzmann Jørgensen har også turneret som korsanger for selveste Björk.

34-årige Leeloo er også at finde blandt de erfarne af artisterne. Hun har blandt andet turneret med sin egen musik i USA og Europa, ligesom hun har ageret turnéopvarmning for Sanne Salomonsen.

Blandt årets artister finder man ligeledes et par etablerede navne fra den danske musicalscene. 25-årige Rasmus Faartoft og 37-årige Teit Samsø er begge uddannet fra Musicalakademiet på Den Danske Scenekunstskole i Fredericia og har medvirket i en lang række danske musicals.

23-årige Sigmund blev kendt for sin deltagelse i 2018-udgaven af X Factor, hvor han nåede semifinalen, mens 31-årige Jasmin gik næsten hele vejen i et ganske andet talentshow på DR, nemlig Den Store Bagedyst, hvor hun nåede finalen i 2018.

De tre sidste deltagere er til gengæld helt nye ansigter: 33-årige Marie Isabell, der blev opdaget gennem Instagram, årets yngste deltager, 20-årige Leonora, som er tidligere eliteskøjteløber, men nu i stedet fokuserer på sin passion for sang og musik, samt 23-årige Simone Emilie, der er studerende og bruger al sin fritid på musikken. Hun har i sin gymnasietid turneret verden rundt som sopransolist i Sankt Annæ Gymnasiums pigekor.

Der er i alt involveret 31 forskellige sangskrivere i Dansk Melodi Grand Prix, hvoraf de ni er gengangere fra tidligere år, heriblandt Lise Cabble, der blandt andet står bag tre tidligere vindersange: Aud Wilkens "Fra Mols til Skagen" fra 1995, A Friend in Londons "A New Tomorrow" fra 2011 og Emelie de Forrests internationale vinder "Only Teardrops" fra 2013.

Dansk Melodi Grand Prix afholdes 23. februar i Jyske Bank Boxen i Herning. Værterne er Kristian Gintberg og Johannes Nymark, hvor sidstnævnte i 2016 vandt det danske melodi grand prix som en del af gruppen Lighthouse X med sangen "Soldiers of Love".

ANNONCE