Nyhed

R. Kelly droppet af pladeselskab efter anklager om sexovergreb

GAFFA – alt om musik

RCA afbryder samarbejdet med r&b-sangeren

Pladeselskabet RCA har nu droppet sit samarbejde med R. Kelly, skriver flere medier, herunder Rolling Stone. R&b-sangeren har været under massivt angreb, siden en række kvinder tidligere på måneden stod frem i dokumentarserien Surviving R. Kelly på den amerikanske tv-kanal Lifetime og fortalte om at blive udsat for seksuelle overgreb af stjernen, i flere tilfælde da de var mindreårige.

Siden da har en lang række kunstnere beklaget deres tidligere samarbejder med sangeren, heriblandt Lady Gaga, Chance the Rapper og Phoenix. Også Kelly egen datter Buku Abi han undsagt ham og kaldt ham et "monster" på Instagram.

LÆS OGSÅ: John Legend beskylder R. Kelly for pædofili

Forrige fredag fløj et sportsfly med banneret "RCA/Sony: drop sexual predator R Kelly" rundt over pladeselskabet Sony Musics hovedkontor i Culver City nær Los Angeles. Samtidig har online-kampagnen #MuteRKelly – som også er henvendt til streamingtjeneser, koncertarrangører med mere om at afbryde samarbejder med Kelly – fået 111.000 underskrifter. Sony Music ejer RCA, som altså nu har afbrudt samarbejdet med sangeren, hvis navn fredag den 18. januar forsvandt fra RCA's hjemmeside. RCA har udsendt plader med R. Kelly siden 2012, og han har tidligere udgivet på det Sony-ejede Jive.

Hverken Sony eller RCA har udtalt sig i sagen. Det har R. Kelly heller ikke, men han har tidligere afvist alle anklager om seksuelle overgreb.

R. Kelly er gentagne gange gennem årene blevet sagsøgt for forskellige former for sexmisbrug af kvinder, til tider mindreårige. Han er dog aldrig blevet dømt for noget. Efter offentliggørelsen af den nye dokumentar er politiet igen begyndt at undersøge Kelly, skriver Consequence of Sound.

 

 

ANNONCE