Nyhed

Hør Iggy Pops nye single

GAFFA – alt om musik

Titlen er Bond, James Bond

Iggy Pop er klar med anden single fra sit kommende 18. soloalbum, Free, og denne gang er der tale om sangen "James Bond". Hør nummeret nedenfor.

"James Bond" lægger stille ud med en karakteristisk basfigur og Iggys dybe, autoritetsfulde vokal, der synger ordene "She wants to be your James Bond". Senere kommer der gradvist flere instrumenter på nummeret, der også byder på en trompetsolo.


Albummet Free er indspillet i samarbejde med musikerne Leron Thomas og Noveller. Ifølge pladeselskabet Loma Vista har det nye album næsten ingenting til fælles med den kritikerroste forgænger Post Pop Depression fra 2016, hvor Iggy Pop blandt andet samarbejdede med Josh Homme fra Queens of the Stone Age. Eller noget andet album i Iggy Pops karriere for den sags skyld.

Hilsner til halvfjerdserne: Vred veteran i fin form i front for stærkt stjernehold

I en tekst forfattet af Iggy Pop selv om albummet og dets titel, som pladeselskabet har videreformidlet til pressen, hedder det blandt andet, at dette er "et album, hvor andre artister taler for mig, men jeg låner dem min stemme."


Rocklegenden skriver videre, at han følte, han havde svært ved at komme af med sin "kroniske usikkerhed", som havde præget hans liv og karriere for længe efter den succesfulde Post Pop Depression-turné, og at han følte sig "tømt for energi" og bare ville "tage solbrillene på, vende ryggen til og gå sin vej".

Han tilføjer, at han ønskede "at være fri", og at selv om han ved, det er "en illusion", og at "frihed bare er noget, du føler", så hævder han alligevel at have levet livet indtil nu i den tro, at den følelse er alt, som er værd at forfølge.

"Dette album skete bare for mig. Og jeg lod det ske", afrunder Iggy Pop sin tekst.


Udgivelsesdatoen for den tidligere The Stooges-frontmands næste studiealbum er sat til fredag den 6. september.

Tracklisten er som følger:
 
1. Free
2. Loves Missing
3. Sonali
4. James Bond
5. Dirty Sanchez
6. Glow In The Dark
7. Page
8. We Are The People
9. Do Not Go Gentle Into That Good Night
10. The Dawn

Hør "James Bond":


ANNONCE