Nyhed

Sabaton giver stor koncert med markant opvarmning

GAFFA – alt om musik

Svensk og finsk metal kan opleves i Forum

Vi indrømmer blankt, at denne nyhed ikke er helt ny, men den druknede desværre lidt i vores dækning af Tinderbox, så bedre sent end aldrig: Det svenske power metal-band Sabaton giver koncert i Forum Black Box 12. februar 2020 med finske Apocalyptica og svenske Amaranthe som "special guests".

Sabaton blev dannet i 1999 i Falun i Dalarna, udgav deres første album i 2005 og er kendt for at skrive tekster med udgangspunkt i historiske krige og personer, ofte med fokus på helte. Bandet udgiver 19. juli deres niende studiealbum The Great War, der tager udgangspunkt i første verdenskrig. Gruppen har også skabt YouTube-kanalen Sabaton History Channel, hvor de i samarbejde med historikeren Indiana Neidell gennemgår de historiske baggrunde for deres sange.


Med som såkaldt special guest er det finske cello-rockband Apocalyptica, der sidste år i marts udsolgte DR Koncerthusets koncertsal på meget kort tid. Siden begyndelsen i 1993 har Apocalyptica udgivet seks studiealbum med talrige cello-baserede instrumental-numre, om end de også har haft gæstevokalister med på udvalgte sange og siden 2014 har haft en fast vokalist, Franky Perez. Deres første album Plays Metallica by Four Cellos udkom i 1996, og i forbindelse med albummets 20-års jubilæum blev det genudgivet i 2017.

Supporten er svenske Amaranthe, som blev dannet tilbage i 2007 og siden har markeret sig solidt internationalt. I front for Amaranthe står ikke færre end tre forsangere. Bandet blander screamo-metal, poppede elementer, metalcore og technoficeret heavy til deres helt eget udtryk.

LÆS OGSÅ: Metal møder melodi grand prix i krig og kærlighed


Billetsalget er i fuld gang via Ticketmaster.dk

Varm op med Sabatons "Fields of Verdun" fra det kommende album, The Great War:


ANNONCE