Nyhed

Femstjernede Julia Holter giver dansk kirkekoncert

GAFFA – alt om musik

Kan opleves i Roskilde Domkirke lige før festivalen

Den meget roste amerikanske sanger og sangskriver Julia Holter kan opleves på årets Roskilde Festival fredag den 5. juli, og få dage før sin optræden, nærmere betegnet 1. juli, giver hun koncert i Roskilde Domkirke.

Julia Holter har på sine fem studiealbum udforsket grænserne mellem indierock, moderne kompositionsmusik og elektronisk musik, og det kulminerede på sidste års eksperimenterende dobbeltalbum Aviary.

Julia Holter har givet intense koncerter på Roskilde både i 2012 og 2014, og nu kommer hun så tilbage til byen to gange med få dages mellemrum. Det bliver dog ikke med samme sætliste, og man kan forestille sig, at koncerten i Roskilde Domkirke vil byde på nogle af hendes mere komplekse, lytterorienterede kompositioner, mens festivalkoncerten vil præsentere hende fra hendes mere udadvendte side – men det er altså kun et kvalificeret gæt.

LÆS OGSÅ: Julia Holter-interview – legesyg og ambitiøs

Roskilde Festival er arrangør af koncerten, der er et tilbud til både festivaldeltagere, der har lyst til at udforske Roskilde by, og til borgere i byen, der ikke er på festival.

Med koncerten ønsker Roskilde Festival at give både festivalens gæster og Roskilde by en smagsprøve på, hvad festivalen har at byde på. Billetprisen er i øvrigt ganske beskeden, for det koster kun 100 kroner at komme ind, så de fleste burde kunne komme med.

Julia Holters tre seneste studiealbum, Loud City Song, Have You in My Wilderness og Aviary har alle fået fem stjerner af GAFFA, så der er grund til at sætte forventningerne højt.

LÆS OGSÅ: Kompromisløst og fejende flot

Billetter kan købes via Ticketmaster

Varm op med "I Shall Love 2" fra Aviary-albummet:

ANNONCE