Nyhed

Her er årets 10 mest spillede danske musikere i radioen

GAFFA – alt om musik

To percussionister topper listen

Selvom det efterhånden er midt på året, er det den tid, hvor organisationen Gramex offentliggør, hvilke 10 musikere, der var de mest spillede i dansk radio og tv i 2018. Samtidig udbetaler organisationen penge til sine medlemmer på baggrund af netop, hvor meget de er blevet spillet i radio og tv i det forgangne år.

Hvem ligger så i toppen? Det gør hverken Lukas Graham, Bro, Gilli eller en anden kendis, men derimod et navn, som måske ikke ringer helt så tydelig en klokke. Nemlig Jacob Andersen, der er percussionist og blandt andet var slagtøjsspiller i Danseorkestret og medvirker på radioklassikere som "Kom tilbage nu" (Danseorkestret), "I et land uden høje bjerge" (Michael Falch), "Kærligheden kalder" (Sanne Salomonsen), "Jeg vil la’ lyset brænde" (Ray Dee Ohh), "Giv mig skibene tilbage" (Dodo & the Dodos), "You Better Believe" (Zapp Zapp) og mange flere.


Jacob Andersen har indspillet musik, siden han var 16-17 år og har gennem de seneste 40-50 år medvirket på flere danske pop- og rockudgivelser end de fleste, nemlig flere hundrede. I de senere år har han ikke været helt så aktiv som i sin ungdom, men han er fast medlem i The Antonelli Orchestra, der er husorkester i Vild med dans og Toppen af Poppen.

Også nummer to på listen er en percussionist, den nogenlunde jævnaldrende Rune Harder Olesen, der toppede listen sidste år, og hvorfor det lige er to slagtøjsspillere, der topper listen, har Jacob Andersen følgende forklaring på:

– Det er fordi, vi kan komme ind alle steder og spille alt mulig forskellig musik, som solister jo ikke kan. Og så laver vi noget, der er brug for. Vores opgave er at få musikken til at lyde bedre – uanset om det er pop, rock eller dansktop. Og nå ja, så har vi gjort det i efterhånden 40-50 år.


Den fulde top 10 over de mest spillede danske musikere i 2018 kan ses nedenfor. Listen er trukket på grundlag af danske udgivelser afspillet i 2018 i DR, TV2, kommerciel radio og instore radio. Og nej, der er slet ingen kvinder på listen, men nogle af de medvirkende har dog spillet bag markante kvinder som eksempelvis Sanne Salomonsen og Lis Sørensen.

LÆS OGSÅ: Fallulah og Vega lancerer ny festival med lutter kvindelige artister

Top 10 over de mest spillede danske kunstnere i radio og tv:


1. Jacob Andersen

2. Rune Harder Olesen

3. Thomas Helmig


4. Morten Ristorp (Lukas Graham med flere)

5. Emil Falk (Hugo Helmig, Thomas Helmig med flere)

6. Lukas Forchhammer


7. Mads Langer

8. Hugo Helmig

9. Jan Otto Sivertsen (Lis Sørensen, Danser Med Drenge, Tøsedrengene med flere)


10. Morten Pilegaard (Lukas Graham med flere)

 

Se Jacob Andersen i aktion med congas hos Danseorkestret i 1995:

ANNONCE