Nyhed

Drone-metalbandet Sunn O))) til Danmark

GAFFA – alt om musik

Lyden af dommedag nærmer sig

Efter fire års fravær returnerer den kutteklædte amerikanske drone-metalgruppe Sunn O))) den 21. oktober til DR Koncerthusets Studie 2 – hvor de i sin tid var ved at få bygningen til at ryste i sin grundvold.

Bandet har sine rødder i den tungeste, riff-baserede metal som eksempelvis Black Sabbath, og de har lykkedes med at nytænke genren.

Musikken fremføres med en voldsom tyngde, i slow motion, øresønderrivende højt og helt uden rytmik, og dette kan, når det fungerer bedst, hensætte publikum i en art meditativ tilstand – hvis de ikke løber skrigende væk.

I bagagen medbringer Sunn O))) to nye udgivelser – det spritnye anmelderroste album Life Metal, som er et 100 procent analogt værk. Pladen er produceret i samarbejde med punk- og støjlegenden Steve Albini (Pixies, Nirvana, PJ Harvey med flere) i hans studie Electrical Audio i Chicago.

Life Metal er komponeret i Downtown Rehearsal, Los Angeles, den selvsamme bygning, hvor Stephen O’Malley og Greg Anderson grundlagde bandet Sunn O))) tilbage i 1998.

Pyroclasts er endnu et nyt album, der er optaget under samme session. Denne udgivelse vil ramme publikum i efteråret lige inden den danske koncert.

Koncerten i København er eksklusiv for Danmark, og artworket er skabt i samarbejde mellem kunstneren Christian Lemmerz og koncertarrangøren artFREQ i tæt dialog med Stephen O’Malley, guitarist i gruppen og i øvrigt også kendt for sin medvirken på Sort Sols seneste album, Stor langsom stjerne. Sort Sols guitarist Lars Top-Galia er da også bagmanden bag artFREQ.

GAFFA anmeldte senest Sunn O))) live tilbage i 2010, hvor de spillede i Lille Vega, og vi uddelte fem begejstrede stjerner. Sidste år gav Stephen O'Malley under Aarhus Festuge en solokoncert, som også fik en pæn GAFFA-anmeldelse.

LÆS OGSÅ: Sort sol over Lille Vega

LÆS OGSÅ: En ode til dommedag

Billetsalget begynder mandag den 6. maj klokken 10 via http://artfreq.com/tickets

Varm op med "Troubled Air" fra albummet Life Metal:

 

 

ANNONCE