Nyhed

Pladebutik boykotter Morrissey

GAFFA – alt om musik

Walisisk pladebutik har fjernet den kontroversielle sanger fra hylderne

Fredag den 24. maj udgiver Morrissey et nyt album, coverpladen California Son, men hvis man går ind i pladebutikken Spillers i Wales' hovedstad Cardiff for at købe den, må man gå tomhændet derfra. Butikken har nemlig besluttet sig for at boykotte den kontroversielle sanger på grund af hans støtte til det stærkt højreorienterede, islamkritiske britiske parti For Britain. Det skriver Wales Online.

Morrissey udtalte sidste år sin støtte til partiet i et interview med bloggen Tremr, og tidligere på måneden optrådte han med et badge med partiets logo ved en række koncerter i New York, ligesom han havde det på, da han gæstede det amerikanske talkshow Late Night With Jimmy Fallon.


"Jeg er ked af det, men ikke overrasket over, at Spillers ikke kan sælge Morrisseys plader længere. Jeg ville bare ønske, at jeg havde gjort det tidligere," udtaler butikkens ejer Ashlii Todd til Wales Online.

Spillers blev åbnet i 1894 og er ifølge Guinness World Records verdens ældste pladebutik.

I interviewet med Tremr udtaler Morrissey blandt andet: "Jeg følger et nyt parti ved navn For Britain. Det bliver ledet af Anne Marie Waters. Det er første gang i mit liv, at jeg vil stemme på et politisk parti. Endelig har jeg håb. Jeg finder den konstante skiften mellem Labour og de konservative meningsløst. For Britain har næsten ikke fået nogen opbakning af medierne og bliver også affærdiget med den sædvanlige, barnlige "racist"-beskyldning. Jeg mener ikke, ordet "racist" har nogen mening mere, ud over at man kan sige "du er ikke enig med mig, så du er racist." Folk kan være virkelig, virkelig dumme."


Læs mere om partiet på dets hjemmeside

Morrisseys nye album, California Son er hans 12. studiealbum og indeholder fortolkninger af blandt andre Joni Mitchell, Bob Dylan, Roy Orbison og den amerikanske sanger Jobriath, der var en af de første åbenlyst homoseksuelle musikere på et stort pladeselskab og døde af AIDS i 1983.

Morrissey er i øvrigt netop fyldt 60 år.


LÆS OGSÅ: 60 år i dag: Her er Morrisseys 10 største skandaler

Se Morrissey, med For Britain-badge, fremføre Jobriaths "Morning Starship" fra sit nye album hos Jimmy Fallon:


ANNONCE