Nyhed

PLAYLISTER: Her er de mest streamede mødre – og sange om Mor

GAFFA – alt om musik

Queen B og Cardi B topper listerne i Danmark og internationalt

Søndag den 12. maj er det alle blomsterhandleres festdag, også kendt som Mors Dag. I den anledning har Spotify lavet en playliste med de mest streamede mødre for at fejre de mødre, der formår at kombinere det krævende forældreliv med et liv i rampelyset, om end de må formodes at have råd til en barnepige i ny og næ.

Beyoncé (billedet), som er mor til tre, topper listen over danskernes mest streamede yndlings-mor, efterfulgt af Cardi B, hvis første barn Kulture Kiari Cephus blev født i juli sidste år og var årsag til, at Cardi B måtte aflyse sin planlagte koncert på Roskilde Festival – hun kommer heldigvis i år. Kigger vi på de danske kunstnere, tager Tina Dickow – ligesom Beyoncé mor til tre – prisen som den mest populære danske mor blandt Spotifys danske lyttere.

De to amerikanske power-mødre topper også listen, når man ser på hele verden, men i omvendt rækkefølge, for her tager Cardi B førstepladsen med Queen B lige i hælene. AdeleP!nk og Shakira følger på de næste pladser – de er mødre til henholdsvis et, to og to børn.

Mors Dag bliver fejret i stor stil på Spotify. Antallet af Happy Mother’s Day-playlister er vokset i løbet af de sidste par år, og mellem 2016 og 2018 voksede antallet af streams på denne playlist-type med 19 procent, oplyser Spotify. I alt har Spotifys brugere oprettet mere end 7,8 millioner mor-relaterede playlister.

Spotify har også lavet en playliste over de mest populære mor-hyldende sange. “A Song for Mama” af Boyz To Men topper listen, efterfulgt af Meghan Trainors track “Mom” med gæstevokaler af Trainors egen mor Kelli, mens evergreens som Spice Girls' Mama, ABBA’s “Dancing Queen” og Van Morrisons "Brown Eyed Girl" også er at finde på listen. 

Mest streamede mødre på Spotify i Danmark (baseret på streamingdata fra 1. januar 2019): 

 1. Beyoncé
 2. Cardi B
 3. P!nk
 4. Adele
 5. Tina Dickow

Mest streamede mødre på Spotify globalt (baseret på streamingdata fra 1. januar 2019):

 1. Cardi B
 2. Beyoncé
 3. Adele
 4. P!nk
 5. Shakira
 6. Kehlani
 7. Britney Spears
 8. Alicia Keys
 9. Christina Aguilera
 10. Mariah Carey

Mest populære sange på Happy Mother’s Day-playlister på Spotify globalt:

 1. A Song For Mama - Boyz to Men
 2. Mom - Meghan Trainor, Kelli Trainor
 3. Dear Mama - 2Pac
 4. Mama - Spice Girls
 5. Hey Mama - Kanye West
 6. Happy - From "Despicable Me 2" - Pharrell
 7. Dancing Queen - ABBA
 8. Mama's Song - Carrie Underwood
 9. Just the Way You Are - Bruno Mars
 10. Brown Eyed Girl - Van Morrison

Hør Spotifys nye Mors Dag-playliste nedenfor:

ANNONCE