Nyhed

10 nye danske navne til Spot Festival

GAFFA – alt om musik

Det rendyrkede danske felt består blandt andet af anmelderrost noise-rock, følsom pop og fløjsblød cool sang med international hype

Spot Festival 2019 er nu klar med en ny portion offentliggørelser til årets program. Denne gang afsløres en række frembrusende danske navne, hvoraf flere også har gjort sig bemærket i udlandet.

The Entrepeneurs
De tre entreprenører har efterhånden skabt sig et omdømme som ét af de mest eksplosive live-acts på den danske rockscene. Trioen har netop udgivet deres debutalbum Noise & Romance, som er blevet rost af mange medier inklusive GAFFA, som kaldte albummet ”én af de stærkeste, danske rock-debuter inden for de seneste par år” i en femstjernet anmeldelse.


Kwamie Liv
Den dansk-zambiske sangerinde fik opmærksomhed både i ind- og udland for sin debut-ep Lost In the Girl fra 2014. Hun gjorde sig desuden særligt bemærket for sit smukke og sanselige cover af Kim Larsens ”Pianomand”, og i slutningen af 2018 udgav hun sit album Lovers That Come and Go fuld af fløjlsblød cool og simpel musik.

Nicklas Sahl
Den unge danske popkomet har fart på karrieren. I 2018 blev singlen ”Hero” valgt som P3s Uundgåelige, og ep’en Planets fra samme år fik stor ros af GAFFAs anmelder, der bemærkede Sahls internationale potentiale. Sahl er klar til at bevæge Spot Festival med sin følsomme pop, og han er desuden også nomineret til Årets Nye Danske Navn ved GAFFA-prisen 2019.

LÆS OGSÅ: GAFFA-PRISEN 2019: Og de nominerede er...


De øvrige offentliggørelser tæller Elias Boussnina, der spiller melankolsk pop om livets store og små spørgsmål, Erika de Casier, der formår at spille r&b, soul og house med en smagfuld kitch-æstetik samt Mont Jake, der dyrker klassisk soul med 90’er-rap og r&b-blandinger. NODE spiller urban musik med rå tekster, Selma Judith har både optrådt med og The National og kan nu opleves solo, Søn skaber smadderpop med improvisations-elementer, og endelig kommer Tomas Høffding, der normalt har sin gang som bassist i WhoMadeWho, og indtager scenen solo med sin ”wellness disco”.

Spot Festival blider afholdt den 2.-4. maj 2019.

Medlemmer af GAFFA Plus kan købe billetter til Spot med rabat. Medlemskab er gratis, og du kan melde dig ind og køb billet via GAFFA.dk/plus 


ANNONCE