Nyhed

Copenhagen Jazz Festival offentliggør portugisisk stjerne og amerikansk baslegende

GAFFA – alt om musik

Den portugisiske fado-sanger Mariza og bassist Marcus Miller er blot nogle af de imponerende navne, der kommer til at berige Københavns spillesteder med musik til sommer

For få uger siden meddelte GAFFA, at kejserinden af soul, Gladys Knight var blevet offentliggjort som hovednavn på dette års Copenhagen Jazz Festival. Nu tilføjer festivalen flere internationale navne til programmet inden for world music, jazz og fusion.

LÆS OGSÅ: Kejserinden af soul kommer til Danmark

Den Mozambique-fødte sanger Mariza er siden 1999 blevet en verdensstjerne inden for world music og bliver i dag betragtet som Portugals største fado-stjerne. Den 9. juli kan hun for første gang opleves i DR Koncerthuset.

Baslegenden Marcus Miller har et mildest talt beundringsværdigt CV. Han har produceret og skrevet musik for Miles Davis, har spillet sammen med blandt andre Aretha Franklin og Bill Withers og har medvirket på mere end 500 album. Miller indtager i år DR Koncerthuset med sin karakteristiske fusion af jazz, r&b og soul.

New Orleans-musikeren Jamison Ross kommer for første gang til Danmark, når han i år spiller i Pumpehuset. Den prisvindende artist blev i 2015 nomineret til en Grammy for Best Jazz Vocal Album og har turneret med bands som Snarky Puppy og Jon Cleary.

De øvrige offentliggørelser tæller den amerikanske trommeslager Louis Hayes og barytonsaxofonist Ronnie Cuber, som blandt andet har samarbejdet med Frank Zappa og George Benson. Det svenske orkester Dungen, Bo Kaspers Orkester-forsanger Bo Sundström og den 25-årige amerikanske jazzsangerinde Hailey Tuck melder også deres ankomst til årets Copenhagen Jazz Festival.

Copenhagen Jazz Festival 2019 finder sted på 120 venues den 5.-14. juli i København og på Frederiksberg. Programmet offentliggøres løbende på Jazz.dk, hvor billetter også kan købes.

Billetsalget til Mariza og Marcus Miller begynder mandag den 18. marts kl. 10.00, og til de øvrige nævnte koncerter er salget allerede i gang.

ANNONCE