Nyhed

Sigur Rós fejrer 20-års jubilæum og genudgiver album

GAFFA - Alt om musik

Ágætis Byrjun blev nøglen til det islandske bands gennembrud.

Sigur Rós har netop annonceret, at de genudgiver deres gennembrudsalbum Ágætis Byrjun for at fejre pladens 20-års jubilæum.

Ágætis Byrjun blev oprindeligt udgivet i 1999, hvor pladen dels vandt platin på Island, men også blev guldsælgende i Storbritannien. Pladen, som var bandets andet studiealbum, gjorde Sigur Rós til et kendt navn og blev dermed nøglen til 20 år spækket med succes på den internationale musikscene.


Genudgivelsen af Ágætis Byrjun er annonceret til at komme i flere formater af pladesæt – blandt andet i form af et større deluxe-udgavesæt af vinyler i begrænset oplag.

Desuden vil et af de begrænsede antal pladesæt indeholde demoer fra bandets indspilninger og forskellige liveoptagelser.

Yderligere vil der på genudgivelsen af Ágætis Byrjun’s deluxe-sæt være en længere liveoptagelse fra Sigur Rós’ koncert fra det islandske operahus, der fandt sted i 1999 for at markere Ágætis Byrjun’s udgivelse. Optagelsen findes på Spotify og kan høres lige her:

Det islandske band udgav senest studiealbummet Kveikur i 2013 og har siden turneret Europa tynd. Bandet takkede tidligere i år ja til at skabe soundtracket til en taiwansk danseperformance ved navn ”22° Lunar Halo”. Et performancestykke, som har verdenspremiere og kan opleves den 13. april i Taiwan.


LÆS OGSÅ: Sigur Rós-trommeslager forlader band efter anklager om voldtægt


ANNONCE