Nyhed

A-ha giver dansk kæmpekoncert

GAFFA.dk – alt om musik

Det legendariske norske band spiller i Royal Arena 21. november næste år

A-ha markerer 35-års jubilæet for udgivelsen af deres storsælgende debutalbum Hunting High and Low med en turné, der blandt andet bringer dem til Royal Arena 21. november 2020. A-ha alias Morten Harket (vokal), Magne Furuholmen (keys) og Pål Waaktaar-Savoy (guitar) spiller hele albummet, der blandt andet indeholder de tre store hits “Take On Me”, “Hunting High And Low” og “The Sun Always Shines On T.V.”

A-ha lagde i 1985 både Europa og USA ned med hittet "Take On Me" – det første norske nummer 1-hit på Billboards Hot 100-hitliste – hvor den nytænkende, tegnede musikvideo i den grad var med til at gøre sangen til en succes og vandt MTV-priser på stribe.


LÆS OGSÅ: A-ha-medlem kritiserer Trump efter "Take On Me"-lignende video

I første omgang skete der dog ikke så meget med singlen "Take On Me", der udkom 19. oktober 1984 og kun solgte 300 eksemplarer. Bandet genindspillede dog sangen og udgav den igen i 1985, og så blev den et globalt hit, stærkt hjulpet på vej af den omtalte video.

Siden fortsatte A-ha med at erobre verden med 80'er-hits som "The Sun Always Shines on TV", “Hunting High And Low”, "Cry Wolf" og "Stay on These Roads". De fleste vil nok også nikke genkendende til titelsangen til James Bond-filmen The Living Daylights fra 1987, en sang, der i dag har status som Bond-evergreen.


I 90'erne dalede A-has internationale succes, og de holdt pause en del af årtiet. De vendte dog tilbage i 00'erne, hvor de fik mellemstore hits som "Summer Moved On" fra 2000, "Forever Not Yours" fra 2002 og "Celice" fra 2004, om end de ikke kunne genvinde populariteten i USA. I 2010 annoncerede de deres opløsning og drog på afskedsturné, men allerede fem år senere var de tilbage med et nyt album, og sidste år gav de koncert på Plænen i Tivoli.

Billetsalget starter fredag 8. november kl. 11.00 via livenation.dk og ticketmaster.dk

Varm op med den stilskabende video til "Take On Me":

 

ANNONCE