Nyhed

Hun Solo og Forbrændingen tænder op for fuldt Extravaganza-program

GAFFA.dk – alt om musik

Dicte og Angående Mig!, skuespillere Birgitte Raaberg og Sara Hjort Ditlevsen med flere tilslutter sig Iris Gold, ANYA og Madame Gandhi på plakaten. 

Tilbage i august annoncerede spillestedet Forbrændingen i samarbjede med det kvindelige musikinitiativ Hun Solo første runde af annonceringer til deres koncertarrangement EXTRAVAGANZA, som løber af stablen nu på lørdag den 9. november. Her kunne intiativet, som er sat i søen for at sætte fokus på og promovere (hovedsageligt) danske, kvindelige kunstnere, præsentere Iris Gold (billedet), ANYA og den amerikanske kunstner og aktivist Madame Gandhi

Nu løfter Forbrændingen sløret for det fulde program, og her finder vi blandt andet dette års vindere af dette års KarriereKanonen og en vaskeægte veteran indenfor dansk popmusik.

LÆS OGSÅ: Hun skød først

Dicte har siden 1983 været en fast, prominent bestanddel af den danske pop- og singer-songwriter-scene, både som soloartist og som frontkvinde i Her Personal Pain, og har blandt andet en nominering som Årets Danske Sangerinde under Danish Music Awards-banneret på samvittigheden. 

Kvintetten Angående Mig er anderledes nye i branchen, men satte betydelige fodspor i den danske musikbranche, da de vandt dette års KarrieKanonen og har allerede udgivet singlerne "Nordvestlys" og "Fuld af Fejl".

De tilslutter sig de andre tre musikalske hovednavne, som alle skal optræde på Forbrændingens hovedscene. Derudover byder arrangementet på et oplæg fra førnævnte Madame Gandhi samt instrumental- og performance-fortolkninger af hovednavnenes kunst fra henholdsvis Jack Whites tidligere pedal-steel-guitarist Maggie Björklund, percussion-legenden Marilyn Mazur, guitarist Una Skott og pianist, bratschist, violinist Henriette Groth samt skuespillere Birgitte Raaberg og Sara Hjort Ditlevesen.

Det hele afsluttes med dj-sæt af Lei Foo og Mai Schaarup, og Forbrændingen lover herved en "totaloplevelse" og "en Hun Solo-koncert af hidtil usete dimensioner."

Hun Solo har som kvindestyret kollektiv gennem de sidste fire år sat fokus på større kønsdiversitet ved at arrangere koncerter, hvor kvindelige musikere sammen indtager scenen rundt omkring i Danmark. Tidligere i år fejrede Hun Solo eksempelvis Kvindernes Internationale Kampdag på et udsolgt Hotel Cecil. 

LÆS OGSÅ: Dansk spillested vil kun præsentere kvinder i 2019

Spillestedet forbrændingen, med tilholdssted i Albertslund, kom på de flestes læber sidste år, da de annoncerede, at de i 2019 udelukkende ville booke kvindelige artister. Denne annoncering kom som en reaktion på, hvad de selv kaldte "en ubalance i kønsfordelingen på de danske live-scener". 

ANNONCE