Nyhed

Northside klar med fire acts - heriblandt ét hovednavn

GAFFA.dk - alt om musik

NorthSide er klar med anden runde af navne til festivalen anno 2020, og den svenske megastjerne flankeres af kometerne Jung, det spændende London-baserede musikkollektiv Franc Moody og en vaskeægte comeback-koncert i form af aarhusianske Spleen United. 

I forrige måned kunne NorthSide løfte sløret for de allerførste navne, der ville lægge vejen forbi Ådalen til festivalen 2020, og heriblandt fandt man kæmpe navne som Green Day, Weezer, Lukas Graham og Mew, samt danske stjerneskud som Mekdes og mags. Nu løfter den aarhusianske festival sløret for den række af kunstnere, der skal følge de annonceringer trop, og der kan just ikke siges at være skruet ned for stjernestøvet.

Det er er seks år siden, Robyn sidst gæstede Ådalen, da hun i 2014 leverede et techno-inferno sammen med norske Röyksopp, og nu vender verdensstjernen altså tilbage til NorthSide i eget navn, uden at hendes stjerne på nogen måde skulle være falmet. Denne sommer afholdt hun sin første festivalkoncert i Danmark siden netop NorthSide 2014, og vores anmelder kvitterede prompte med fem ud af seks stjerner. Med sig i bagagen medbringer hun 25 års konstant tilstedeværelse i toppen af poppens hitlister med megahits som "Dancing on My Own", "Hang With Me", "With Every Heartbeat" samt mange, mange flere. 


LÆS OGSÅ: NorthSide klar med de første navne

Denne sommer skreg hele Danmark med på Jungs førstesingle "Jeg Skal Nok Vente", som DR valgte til P3's Uundgåelige. Siden da har de fulgt succesen op med opfølgeren "Hun Kommer Tilbage", og baseret på det er der ingen grund til at tro, at Jung – som foruden forsanger Jonas Jung består af Sigurd Boesen og Michael Hovmand – på nogen måde har trukket i håndbremsen. 

Det er et kærkomment og gedigent "velkommen tilbage" til aarhusianske Spleen United, som efter en kaotisk optræden i 2013 på netop NorthSide annoncerede pause på ubestemt tid. Nu er den ovre, og Spleen United drager til Aarhus i bandets oprindelige lineup med Bjarke og Gaute Niemann, Kasper Nørlund, Rune Wehner og Jens Kinch samt hits som "Heroin Unltd" og "In Peak Fitness Condition" på samvittigheden.


Britiske Franc Moody udgav forrige år debut-ep'en Dance Moves, og med over 10 millioner streaminger på Spotify tyder noget på, at musikkollektivet med Ned Franc og Jon Moody i spidsen har fat i noget af det rigtige. Gruppens glitterfyldte og groovy lydunivers udfyldes på fornemmeste vis igennem singler som "Dopamine", "Lunar" og titelnummeret "Dance Moves".

LÆS OGSÅ: Robyn ramte Roskilde rent

– Det er med stolthed, at vi kan præsentere en sværvægter som Robyn på NorthSide 2020. Hun er både lyden af 90’ernes ungdom, og samtidig er hun mere aktuel end nogensinde som en power-kvinde i det elektroniske musiklandskab. Robyn formår at samle på tværs af både aldersgrupper og musik-smage, og det forventer vi også vil komme til udtryk på scenen såvel som blandt publikum. Samtidig er det virkelig dejligt at have Spleen United tilbage i deres oprindelige line-up. Vi ved, hvor stærke de er live, og vi glæder os meget til at genopleve dem på NorthSide, udtaler festivalchef Brian Nielsen i forbindelse med annonceringerne.


Den foreløbige spilleplan for NorthSide 2020 ser således ud:

Torsdag den 4. juni: Jung, Green Day, Weezer
Fredag den 5. juni: Robyn, Lukas Graham, Mekdes
Lørdag den 6. juni: Spleen United, Franc Moody, Mew, Mags

ANNONCE