Nyhed

VIDEOPREMIERE: Efterklang i stærk live-session

GAFFA.dk – alt om musik

Den danske indie-gruppe skaber vellydende lydbølger i denne første udgave af Brodie Session – og synger tilmed på dansk.

Efterklang udgav i september deres første regulære studiealbum i syv år, Altid sammen, og det var for første gang en dansksproget affære.

Nu har de danske lyd-smede indspillet en live-session, hvor de spiller tre af numrene fra den nye plade: “Verden forsvinder”, “Vi er uendelig” og “Hold mine hænder”.

Efterklang spiller sangene hjem med det samme band, som de havde med sig, da de gav to koncerter i DR Koncertsalen i sidste uge, nemlig danske Christian Balvig (piano + synth), norske Øyunn (trommer + kor), belgiske Bert Cools (guitar) og litauiske Indrė Jurgelevičiūtė (kankles + kor). I øvrigt to kærestepar.

LÆS OGSÅ: Stor aften med kulten i Efterklang

Den intime live-session blev optaget i en arkitektonisk særlighed af et hus i Hellerup, der samtidig fungerer som et prægtigt hundehus for den engelske bulldog Brodie, som bor der med husets musikglade ejer, og som denne nye serie af live-sessions er opkaldt efter.

Efterklang-seancen er den første udgave af Brodie Sessions og er indspillet på 16mm film, der er med til at skabe en vintage-oplevelse, som giver et tæt indblik ind i den musikalske kult, komplet med 70’er-indretning og hippe-klæder.

Efterklangs seneste plade Altid sammen imponerede vores anmelder, der gav albummet fem ud af seks stjerner.

LÆS OGSÅ: ANMELDELSE: Det danske sprog klinger smukt på tænksomt album

Desuden giver Efterklang og deres liveband koncert på Northern Winter Beat-festivalen i Aalborg 31. januar og på VoxHall i Aarhus den 5. februar 2020, hvor de ved sidstnævnte koncert har islandske Kristín Anna (eks-múm) med som support. Kristín Anna udgav tidligere på året albummet I Must Be the Devil.

Turnerer internationalt med danske tekster

Efterklang turnerer stadig internationalt og udkommer på det engelske pladeselskab 4AD (The National, Big Thief med flere), selvom de nu er begyndt at synge på dansk, men hvad siger deres internationale fans til sprogskiftet, og har det haft indvirkning på gruppens salgs- og streamingtal?
 
– Vores opfattelse er, at det tages godt imod derude. Indtil videre er det lykkes os at få både polakker, portigusere, tyskere og mange andre til at synge med på dansk, når vi spiller live, siger bassist Rasmus Stolberg og fortsætter: 

– Om det har en påvirkning på salgstal er ikke til at sige. Vi forsøger også at kigge så lidt på den slags data som muligt, Siden vi kom frem i 2004, er det, som om at pladesalget er gået ned hvert eneste år alligevel. Vi er fortsat bare utroligt taknemmelige for alle de mennesker, der lytter, og som kommer til koncerterne. 
 
Bandet har i øvrigt netop annonceret en USA-turné:

03-29-2020 Sun - Brooklyn, NY - Elsewhere
03-31-2020 Tue - Montreal, QC - Bar Le Ritz
04-01-2020 Wed - Toronto, ON - Garrison
04-03-2020 Fri - Vancouver, BC - Biltmore
04-04-2020 Sat - Seattle, WA - The Sunset
04-05-2020 Sun - Portland, OR - The Old Church
04-07-2020 Tue - San Francisco, CA - Swedish American Hall
04-08-2020 Wed - Los Angeles, CA - Lodge Room
 
ANNONCE