Nyhed

A-ha-medlem kritiserer Trump efter "Take On Me"-lignende video

GAFFA.dk - alt om musik

"Når man bliver trukket ind i sådan noget her, kan man ikke gøre så meget andet end at grine."

Det amerikanske præsidentræs flyder altid over med forskellige former for reklamer og videoer for og om de adskillige håbefude kandidater, og derfor kan det være en fordel at forsøge at skille sig ud. Måske er det den tanke, der ligger bag Donald Trumps nyeste genvalgsvideo, som har et ret særegent stilistisk udtryk.

Videoen lægger sig tæt op ad A-has ikoniske musikvideo til hittet "Take On Me", og det har gruppens keyboardspiller Magne Furuholmen det lidt skidt med, fortæller han i et interview med Rolling Stone.


Musikvideoen til "Take On Me" udkom i 1985, blev med sin specielle stil hurtigt en fast bestandel af rotationen på MTV og gjorde med det samme medlemmerne af den norske pop-gruppe til superstjernerner. Videoen blev instrueret af Steve Barron og blev kreeret ved hjælp af såkaldt "rotoscoping" – en teknik, der opnås ved at at overtegne live-action-skud med penseltegninger skud-for-skud. Og det er netop denne teknik, der også er blevet brugt i Trumps nye video.

A-ha-keyboardspiller Magne Furuholmen udtaler om den lidt specielle situation til Rolling Stone:

"Man skriver en sang i sin ungdom, og man skriver den ikke til nogen specifikt; man skriver den til og for alle. Og så sker sådan noget her. Man skal være påpasselig med at bestemme, hvem der har lov til at bruge det, man kreerer og sender ud i verden. Det har aldrig været vores mening at lave musik, som indgår i en splittende, politisk kampagne, og når alt kommer til alt, havde vi foretrukket, hvis den ikke gjorde."


Han fortsætter:

"Vi er født i Norge, men har venner over hele verden og er i øvrigt ret bekymrede for, hvad der sker med den. Vores hjerter bløder for det Amerika, vi kendte og troede på, da vi voksede op, men når man bliver trukket ind i sådan noget her, så kan man ikke gøre så meget andet end at grine" og tilføjer: "Blind høne kan også finde et korn."

Furuholmen udsendte i sidste måned protestsangen "This is Now America", som Furuholmen i samme ombæring bekræfter er en modreaktion på Trumps politik. 


Det er ikke første gang, USAs 45. præsident har bevæget sig ud på dybt vand i de musikalske have. Forrige år rasede Pharrell mod Trump, efter sidstnævnte spillede "Happy" uden at have fået tilladelse til det, og tidligere har blandt andre Mick Jagger brokket sig over, at Rolling Stones-musik er blevet brugt ved MAGA-rallies. 

LÆS OGSÅ: Pharrell pudser advokat på Trump – spillede "Happy" efter masseskyderi

Se både Trumps genvalgsvideo og A-ha's legendariske musikvideo til Take On Me herunder:


 


 

ANNONCE