Nyhed

Dodo & the Dodos-guitarist død

GAFFA.dk – alt om musik

Steen Christiansen blev 68 år

Dodo & the Dodos oplyser på deres Facebook-side (se nederst), at deres guitarist gennem mere end 30 år, Steen Christiansen, er død efter længere tids sygdom.

Gruppen skriver:


"Vi er i chok! Her til eftermiddag har vi mistet vores gode ven, guitarist og musikalske legekammerat gennem over 30 år, Steen Christiansen. Han var syg i en længere periode, men vi håbede hele tiden på, at han ville komme tilbage til os og scenen igen, som han kortvarigt gjorde, da vi spillede sammen den sidste gang på Smukfest. Vi kommer til at savne hans guitar, hans stemme og hans begejstring, men hans sange vil blive spillet og husket for altid."

Ifølge Ekstra Bladet blev Steen Christiansen 68 år.

LÆS OGSÅ: Habil hitparade med visse mangler


Steen Christiansen var medkomponist på en række af gruppens største hits, heriblandt "Giv mig hvad du har", "Vågner i natten" og "Penge" og var enekomponist på andre af deres kendte sange, blandt andre "Sømand af verden" og "Pigen med det røde hår".

Steen Christiansen medvirkede også på "Re-Sepp-ten" med VM-holdet i fodbold i 1986 sammen med flere andre medlemmer af bandet, blandt andre Dodo Gad.

Dodo & the Dodos blev dannet i 1986 og brød massivt igennem året efter med deres selvbetitlede debutalbum, der blandt andet indeholdt klassikeren "Vågner i natten". Siden har de udgivet yderligere fem album med nye sange, senest 6 fra 2008. Deres seneste udgivelse er Upgrade fra 2015 med genindspilninger af gamle sange. Bandet har gennem årene solgt mere end 1,5 millioner plader.


Gruppen har turneret flittigt gennem alle årene og er også på tour i november. 

LÆS OGSÅ: Dodo & Co. er tilbage – modnede med blandet resultat

Se bandet fremføre "Vågner i natten" i 1987:


p>
ANNONCE