Nyhed

NEJ TAK TIL AT DRIVE NYT TOBAKKEN: "Kommunens ambition er ikke realistisk"

Musikhuset Esbjerg ønsker ikke at drive relanceret udgave af det skandaleramte spillested Tobakken

I en artikel fra JydskeVestkysten meddeler bestyrelsesformanden for Musikhuset Esbjerg, Johnny Søtrup, at man takker pænt 'nej' til udbuddet fra Esbjerg Kommune om at drive Tobakken videre fra 1. oktober. Samtidigt kritiserer han Esbjerg Kommunes krav til at være, for ham at se, urealistiske. 

Esbjerg-spillestedet Tobakken indgav konkursbegæring den 27. marts i år. Efterfølgende kom det imidlertid frem, at der allerede fire dage forinden var blevet iværksat en betalingsstandsning fra Tobakkens side - tilsyneladende fordi, en konkurs forekom overvejende sandsynlig. Alligevel valgte man at gennemføre koncerter de følgende dage - hvorefter kunstnerne kunne se langt efter deres honorarer. 

Siden har Esbjerg Kommune sendt opgaven at drive Tobakken videre fra oktober, i udbud - en opgave, blandt andre en kreds omkring den lokale musiker Tobias Kippenberger har ytret interesse for at løfte. Hidtil har også spillestedet Muskhuset Esbjerg givet udtryk for, at man var interesseret i opgaven - men det har altså ændret sig.


Til lokalavisen JydskeVestkysten udtaler bestyrelsesformanden omkring Musikhuset Esbjergs 'nej tak' til opgaven blandt andet:

- Der er flere årsager, men i Esbjerg Kommunes udbud er der lagt op til, at der skal afvikles flere koncerter og komme flere publikummer, samtidig med øget satsning på vækstlaget, hvor der netop ikke kommer mange gæster. Alt sammen for færre penge. Tobakken har vist aldrig haft flere end 25.000 gæster og nu er kommunens ambition, at der skal komme 40.000 gæster årligt og afvikles 200 arrangementer. Det finder vi ikke realistisk.

I kølvandet på udtalelserne til JyskeVestkysten har GAFFA stillet net par opfølgende spørgsmål til Johnny Søttrup.


Du har diskvalificeret Esbjerg Kommunes udbudsmateriale i høj grad i dit interview med JV - hvad er bevæggrundene bag dette? Du kunne også blot have meddelt, at MHE ikke var interesseret i opgaven.

- Da vi tidligere har udtrykt interesse for at løfte opgaven, har jeg fundet det naturligt at begrunde, hvorfor vi ikke længere er interesseret heri.

Tror du, fra MHE-vinklen, at det hold, der muligvis kommer til at byde, omkring Amstrup og Kippenberger vil kunne løfte opgaven?


- Jeg har ikke en kvalificeret baggrund til vurdere om den anden formodede byder, vil kunne løfte opgaven."

Fristen for at indsende bud til det nye Tobakken til Esbjerg Kommune udløber i aften. GAFFA vil følge sagen tæt.

Konsulent Ronnie Hansen om Tobakken-krisen: "Der er foretaget misforståede prioriteringer"


ANNONCE