Nyhed

George Michael blåstemplede ny "Last Christmas"-film

GAFFA.dk - alt om musik

"Last Christmas", hvis soundtrack hovedsagligt består af George Michael-sange, kan ses i danske biografer fra den 14. november.

Luk øjnene, tag en dyb indånding og tænk så på "jul". Det er nu denne skribents gisnen, at der forekommer ret stor sandsynlighed for, at du tænker på gaver, juletræer, hygge og ikke mindst "Last Christmas", Wham!s kæmpemæssige julehit fra 1984. Måske faktisk i omvendt, prioriteret rækkefølge, når alt kommer til alt.

Hvert år udbasanures George Michael og Andrew Ridgeleys musikalske fortælling om et forhold, der forliser over juledagene konstant i i november og december, og uanset om du elsker eller efterhånden hader ørehængeren, kan der ikke herske megen tvivl om, at den har taget et fast greb om julen og dens dertilhørende popkultur.
Et så fast greb, at der i november udkommer en romantisk komedie med selvsamme navn, hvor George Michaels bagkatalog af hits udgør det musikalske bagtæppe til filmen. 

Men er det for meget? Ikke hvis du spørger – eller spurgte – den nu afdøde hovedperson selv, angiveligt. 

LÆS OGSÅ: MÅLING: Danskerne hungrer efter julemusik

Forrige aften amerikansk tid var Dame Emma Thompson, som spiller karakteren Adelia og samtidig har været en af de toneangivende manuskriptforfattere på filmen, på besøg hos Jimmy Fallon og hans The Tonight Show. Det skriver NME.
Her afslørede hun, at hele projektet i dets spæde begyndelse fik Michaels velsignelse. 

"David Livingstone, som er en fantastisk producer, kontaktede mig faktisk og spurgte, om jeg kunne have lyst til at skrive et screenplay – sådan en lidt rom-com-agtig ting – baseret på "Last Christmas". Mit svar var egentlig "nej", da det ikke er min yndlingsjulesang".

Thompson tøede dog op og begyndte siden sammen med sin ægtemand Greg Wise at udklække en historie på baggrund af sangen. I i konceptet fandt hun "en anderledes, skæv måde at fortælle en historie om kærlighed på". Thompson tog senere kontakt til George Michael selv. 

"Han var den skønneste fyr, du kunne forestille dig. Han elskede alle tematikkerne i filmen. Og så var han også især passioneret omkring hjemløshed og havde den her store bevidsthed omkring sociale problematikker. Jeg blev helt vildt entusiastisk, og vi gik i gang med at skrive... Og så mistede vi ham juledag 2016. Og jeg savner ham så meget."

George Michael gik som bekendt bort den 25. december 2016 grundet en blanding af to hjertesygdomme og fedtlever.

LÆS OGSÅ: Åbenhjertigt George Michael-interview fra 2004: Poppens ærlige mand taler om sex, stoffer og depression

"Jeg ville inderligt ønske, at han var her, fordi jeg ved, han ville elske det. Filmen er som at få et stort kram, og så også fordi hans musik – vi bruger 15 af hans sange, heriblandt et nyt track – er så cool. "Heal the Pain", eksempelvis, er som skrevet til den her film. Det sagde han selv." 

Last Christmas, med Game of Thrones-stjernen Emilia Clarke og Henry Golding i hovedrollerne, har verdenspremiere den 7. november, og går herhjemme i biograferne fra den 14. november. 

Se Emma Thompsons interview på The Tonight Show with Jimmy Fallon her. 

ANNONCE