Nyhed

BEDST LIGE NU: 12 nye og håndplukkede tracks

GAFFA.dk - alt om musik

Forsød din mandag med det bedste af det nyeste og følg playlisten "Bedst lige nu" på Spotify for dit ugentlige musikfix. 

Jung – Hun Kommer Tilbage
Det var øjensynligt ikke et tilfælde, at Jung med deres debutudspil fik det kollektive Danmark til at skråle med på ”Jeg Skal Nok Vente” hen over sommeren.
Det slås fast på opfølgeren, hvor det stadig er det flotte sammenspil mellem elektroniske toner og rockelementer a la Folkeklubben, der baner vej for trioens vej til den danske pop-rock-top.

Cashmere Cat – Without You
For nogln er det givetvis svært at forbinde ulykkelige kærligheds-sjælere med tunge EDM-lignende bassdrops og en forkvaklet, skrattende vokal. For det norske producerfænomen Cashmere Cat er det legende let. ”Without You” sammensmelter de to umiddelbare modpoler i et lydunivers, hvor der sker meget, uden at det bliver rodet eller voldsomt.


AV AV AV feat. Felix de Luca – Airplane Mode
Danske AV AV AV fortsætter deres linde strøm af stærke udgivelser oven i annonceringen af deres kommende album No Statues. På ”Airplane Mode” omkredser trioens fyldige og pulserende elektroniske lydunivers Felix de Lucas forvrængede stemme og selvrefleksive lyrik om at sigte efter og flyve direkte mod den musikalske top. 

Clara – Legend

Clara kombinerer Miley Cyrus og Rihanna i én på denne moderne pop-single, der er drevet af den unge danske sangerindes stærke vokal, hårdtslående trommer og en mørk synthesizer. Clara, der er niece til Thomas Helmig og Renée Toft Simonsen, er et lovende popstjerneskud, som viser sit værd på den nye single “Legend”, der har fingeren direkte på pop-pulsen.


Slenderbodies – Ruminate

Den californiske indie-pop-duo leverer på “Ruminate” lækre, jazzede guitarserenader over en afdæmpet perkussion-side, der udgøres af vel-timede klap og sprøde fingerknips. Kombineret med forsangerens lette falset skaber “Ruminate” en afslappet stemning fuld af intimitet og kælende jazz-akkorder.

Kaaliyah – Wicked


Den danske sangerinde har på “Wicked” produceret et indbydende og lækkert r&b-track, der er inspireret af den amerikanske trap-scene. Kaaliyahs bløde vokal passer perfekt over dette r&b-beat, der i omkvædet byder på en catchy fløjte-melodi, og som ligeså godt kunne være produceret til Drake. Nummeret leder tankerne hen på kunstnere som Kehlani og Kelela og er et lovende udspil for den danske Kaaliyah.

Off Bloom – Are You Feeling It Too?

Off Bloom er på gaden med et radiohit in spe. ”Are You Feeling It Too?” er uhyre dansevenligt, og omkvædets tunge og funky basgang sætter per automatik hofterne i rotation. Mette Mortensens vokal er stærk, og hendes udstråling brager igennem højttalerne. Samtidigt maner tracket til eftertænksomhed i den verserende perfekthedskultur.


Hjalmer – Koldt

Hjalmer har udviklet sig. På sit nyeste nummer, ”Koldt”, lægger han den akustiske guitar fra sig for en stund og bevæger sig over i det mere elektroniske univers. Resultatet er en universelt klingende og gedigen popsang fra en af Danmarks største talenter. Hjalmer sætter på fortrinlig vis ord på følelser som umodenhed, hjertesorg og kærlighed.

Tove Lo – Sweettalk My Heart


Tove Lo fortsætter med at redefinere sit personlige soniske univers. På ”Sweettalk My Heart” er melodien i mol, og elektronikkens distancerende undertoner skaber et track der, råt for usødet, rammer plet på pop-skiven. Med et særdeles ørehængende omkvæd kan du roligt sætte ”Sweettalk My Heart” i Spotify-køen til din næste forfest!

Lydmor – LSD Heart

Jenny Rossander gør det klart, at hun vil have afløst den ældre generations traditioner med grænseløs euforisk kærlighed a la et stoftrip på singlen “LSD Heart”. Sangens tikkende beat og bassens drop i omkvædet får næsten gulvet til at forsvinde under én og stammer vist fra en mere dyster side af Lydmors elektropoppede univers.


Stormzy – Wiley Flow

For tiden befinder Stormzy sig på toppen af rappens Mount Everest, og det understreger han på sit nyeste udspil “Wiley Flow”. Flowet er i den grad grimens godfather Wiley værd, når Stormzy hurtigt og energifyldt langer ud efter haters. Sangen begynder eksplosivt: “If you can’t do 10K first week, then I don’t wanna hear no chat about numbers”.

Nelson Can – Limelight


Bassen banker som et hjerte på den danske rocktrios nye single “Limelight”. Vokalist Selina Gin synger hypnotiserende om blikket fra sin uopnåelige kærlighed, der føles som hele verdens spotlight rettet mod hende. Signe SigneSigne sørger for sangens dunkende basgang, og Maria Juntunen lader alt eskalere med sit kontante trommespil.

ANNONCE