Nyhed

Björk til Danmark med multimediekoncert

GAFFA – alt om musik

Giver multimediekoncert i Royal Arena 5. december

I maj og juni fremførte Björk otte udsolgte multimediekoncerter på Manhattan i New York som første del af den alsidige og altid ambitiøse kunstners Cornucopia Tour. I august fortsatte turnéen til Mexico, og nu kommer den til Europa, herunder Royal Arena den 5. december.

Det anmelderroste show er instrueret af den kritikerroste argentinske filminstruktør Lucrecia Martel og berører temaer som femininitet og klimaforandringer. Selv beskriver Björk Cornucopia-koncertrækken som ”et digitalt teater eller en sci-fi-koncert”, hvor ”det akustiske og digitale mødes, støttet af en række samarbejdspartnere”. Koncertrækken er ifølge koncertarrangøren Down the Drain "en multimediekoncert med spektakulære visuelle effekter, overvældende videoinstallationer, omfattende lydopsætninger og et 52 personer højt kor." Koncertrækken består især af numre fra Björks seneste album, Utopia fra 2017, herunder sange, som hun ikke tidligere har fremført live, samt udvalgte sange fra hendes store bagkatalog, der tæller ni internationale studiealbum fra og med Debut fra 1993.

Koncerten bliver Björks første indendørs show i Danmark siden hendes koncert i Store Vega i 1997. Siden har hun udelukkende spillet på festivaler herhjemme, senest NorthSide 2018, hvor GAFFAs anmelder var begejstret.

LÆS OGSÅ: Björks Utopia: Blomstrende og betagende sanse-bombardement

Billetter til Cornucopia Tour i Royal Arena kan købes fra fredag den 6. september klokken 10 via ticketmaster.dk. Det er en fuldt siddende koncert med nummererede siddepladser.

Varm op med den imponerende video til "Losss", en af de sange, man kan forvente i showet:
 
ANNONCE