Nyhed

The Who annoncerer første album i 13 år – hør single

GAFFA.dk – alt om musik

Det næsten selvbetitlede album udkommer til november

Veteranrockbandet The Who har offentliggjort detaljer om deres første album i 13 år. Udgivelsen får den enkle titel Who og udkommer 22. november. Nedenfor kan du høre førstesinglen "Ball and Chain", en ganske politisk, melodisk rocksang om Guantanamo-fangelejren, der ikke blev lukket, selvom Barack Obama i sin tid lovede det, og som Donald Trump siden har valgt at bibeholde.

Albummet indeholder 11 sange, er primært indspillet i London og Los Angeles i foråret og sommeren 2019 og er produceret af Pete Townshend og Dave Sardy (Noel Gallager, Oasis, Gorillaz med flere).

De officielle medlemmer, sanger Roger Daltrey og guitarist og sangskriver Pete Townshend, får selskab af den mangeårige trommeslager Zak Starkey (i øvrigt søn af Ringo Starr) og bassist Pino Palladino samt Simon Townshend (Petes bror), Benmont Tench, Carla Azar, Joey Waronker og Gordon Giltrap.

Albumcoveret er skabt af billedkunstneren Sir Peter Blake, som blandt andet sammen med Jann Haworth skabte The Beatles' legendariske Sgt. Pepper-cover og også har kreeret coveret til The Whos album Face Dances fra 1981.

LÆS OGSÅ: Pete Townshend debuterer som romanforfatter

Ingen romantik

Teksterne omhandler ifølge gruppens hjemmeside emner som "branden i Grenfell Tower (højhusbrand i London i 2017, hvor 72 omkom, red.) musikalsk tyveri, spiritualitet, reinkarnation, hukommelsens kraft og en ældre rockmusiker, som er gået fra forstanden."

Roger Daltrey udtaler på bandets hjemmeside: "Jeg synes, vi har lavet vores bedste album siden Quadrophenia fra 1973. Pete har ikke tabt gejsten, han er stadig en fabelagtig sangskriver, og han har stadig sin kant."

Pete Townshend fortsætter: "Dette album er næsten udelukkende nye sange skrevet sidste år, med bare to undtagelser. Der er ikke noget tema, intet koncept, ingen historie, bare et sæt af sange, som jeg (og min bror Simon) skrev for at give Roger Daltrey noget inspiration, udfordringer og spillerum til hans nyligt genoplivede stemme. Roger og jeg er begge gamle mænd nu, uanset hvordan man måler det, så jeg har prøvet at holde mig væk fra romantik, men også fra nostalgi, hvis jeg kan. Jeg ville ikke gøre nogen utryg. Minder er i orden, og nogle af sangene refererer til tingenes eksplosive tilstand i dag."

Albummet bliver fulgt op af en turné i Storbritannien i marts og april. Der er ikke offentliggjort tourdatoer uden for Storbritannien, men det kan vi jo krydse fingre for sker. Bandet besøgte senest Danmark i 2007, hvor de spillede på Roskilde Festival oven på udgivelsen af deres dengang nye album, Endless Wire.

LÆS OGSÅ: Rocklegender indfriede alle forventninger

The Who blev dannet tilbage i 1964, og det kommende album bliver deres 12. studiealbum. Måske ikke så meget efter 55 år, men gruppen har dog også holdt pause i årene 1983-89 og efter en turné igen fra 1989-1996. Gruppens oprindelige trommeslager og bassist, Keith Moon og John Entwistle, døde i henholdsvis 1978 og 2002, begge af overdoser.

Tracklisten til albummet Who er som følger:

 1. All This Music Must Fade
 2. Ball And Chain
 3. I Don’t Wanna Get Wise
 4. Detour
 5. Beads On One String
 6. Hero Ground Zero
 7. Street Song
 8. I’ll Be Back
 9. Break The News
 10. Rockin’ In Rage
 11. She Rocked My World

Hør "Ball and Chain":

ANNONCE