Nyhed

Einstürzende Neubauten klar med nye danske koncertdatoer

GAFFA.dk – alt om musik

Einstürzende Neubauten, som skulle have givet to koncerter i DR Koncerthuset 29. og 30. maj, spiller nu samme sted 22. og 23. maj 2021.

De to supportnavne bliver også i 2021 tyske Gudrun Gut og Michael Rother med legendariske Neu!, som er opvarmning henholdsvis den 22. og 23. maj. Købte billetter til den 29. maj 2020 kan bruges til den 22. maj 2021, og købte billetter til den 30. maj 2020 kan bruges til den 23. maj 2021.

Kan man ikke komme de nye dage, kan købte billetter refunderes, hvor de er købt indtil datoen for den oprindelige koncerter, altså henholdsvis 29. og 30. maj 2020.


Der er stadig ledige billetter via Artfreq

LÆS OGSÅ: Einstürzende Neubauten – har det fint med at være legender

Koncerten er blevet en realitet i forbindelse med det dansk-tyske kulturelle venskabsår, som er altså er 2020. Samtidigt markeres 30-året for Berlinmurens fald 9. november 1989, mens også Einstürzende Neubauten kan fejre 40-års jubilæum i 2020. Det hele bliver altså markeret lidt forsinket i 2021. 


15. maj 2020 udgiver Einstürzende Neubauten desuden et nyt studiealbum, Alles im Allem. Pladen bliver deres første i seks år og kredser denne gang om Berlin og Blixa Bargelds egen opvækst i byen.

Konceptet for produktionen var skarpt, nemlig at komposition, indspilning og mix udelukkende foregik i Andre Baustelle-studiet i Berlin over præcis 100 dage.

Einstürzende Neubauten erklærede fra starten i 1979 krig mod al konventionel musik. Det skete som en del af kunstbevægelsen Geniale Dilletanten, hvor en række medlemmer besluttede sig for at udfordre musikbegrebet med en absolut utraditionel instrumentering. Nemlig blandt andet slagværktøj, trykluftbor, vinkelslibere og metalaffald tilsat ekstrem vokal fra frontfigur Blixa Bargeld og dystopiske tekster. Det skabte et radikalt nyt musikalsk udtryk og placerede gruppen som pionerer inden for industrial-musikken sammen med blandt andre Throbbing Gristle med nyligt afdøde Genesis P-Orridge i front.

LÆS OGSÅ: Industrial-legenden Genesis Breyer P-Orridge er død


Siden er Einstürzende Neubautens musik blevet mere melodisk med blandt andet inspiration fra moderne klassiske kompositionsmusik, tekster på både tysk og engelsk og en mere imødekommende vokal fra karismatiske Blixa Bargeld, der også i næsten 20 år var guitarist i Nick Cave and the Bad Seeds. De er dog aldrig blevet decideret poppede, og de har gennem årene opbygget en stor fanskare i hele verden.

Om Gudrun Gut:

Gudrun Guts musikalske bedrifter spænder fra Geniale Dilletanten i start-80’erne (en forløber for Einstürzende Neubauten) og medlemskaber af bands som Mania D, netop Einstürzende Neubauten og Malaria over den dystre, industrielle poptrio Matador og til hendes omfattende solokarriere med soloalbum og filmmusik. Koncerten med Gudrun Gut er hendes første solo-optræden i Danmark. Gut optræder inden Einstürzende Neubauten den 22. maj 2021 i DR Koncerthuset (Koncertsalen).


Om Michael Rother og Neu!:

Michael Rother forlod Kraftwerk i 1971 og dannede Neu!, der er nogenlunde lige så legendariske som Kraftwerk. 
 
I 1973 dannede Michael Rother sideløbende bandet Harmonia, med Hans-Joachim Roedelius og Dieter Moebius, og i en periode i 1976 deltog også Brian Eno under indspilninger, komposition og produktion. 

Michael Rother har siden 1976 udgivet en række solo-album, skrevet filmmusik og samarbejdet med en lang række kunstnere som John Frusciante og Josh Klinghoffer fra Red Hot Chili Peppers og Thurston Moore og Steve Shelley fra Sonic Youth.

Michael Rother vil præsentere musik af Neu!, Harmonia og fra solokarrieren. Ud over Rother deltager Hans Lampe (Neu! & La Düsseldorf) og Franz Bargmann (Camera) i Neu!’s besætning i København.

Rother og Neu! optræder inden Einstürzende Neubauten den 23. maj 2021 i DR Koncerthuset (Koncertsalen).

Varm op med en koncertoptagelse fra Primavera Sound-festivalen i Barcelona i 2015:


ANNONCE