Nyhed

Facebook vil lancere betalingsfunktion for livestreams

GAFFA.dk – alt om musik

En mulighed for at sikre musikere en indkomst

Sidste måned skrev vi, at copyright-regler har bidraget til aflysning af flere live-streamede koncerter på Facebook. Nu annoncerer Facebook, at det sociale medie arbejder på et nyt system, hvor kunstnere lettere kan tjene penge på deres live-streamede koncerter, skriver NME.

Dette initiativ kommer som et svar på, hvad den store medieplatform kan gøre for at hjælpe under coronakristen. Facebook vil også genindføre Live With-funktionen for at give så mange mennesker som muligt mulighed for at deltage i et live-stream. Facebook er endnu ikke gået i detaljer om, hvordan strukturen for betaling af live-streamede optrædener vil foregå, eller hvornår den vil være tilgængelig for kunstnere. Facebook har dog allerede føjet en donationsknap til live-streaming-videoer, som nonprofitorganisationer kan bruge.


LÆS OGSÅ: Tre Spot Festival-kunstnere streamer koncerter i festivalweekeden

Dette initiativ kommer på et tidspunkt, hvor live-streaming af koncerter er blevet en stor del af, hvordan musikere og kunstnere underholder deres fans i karantænetider. Det faktum, at fans også kan bidrage økonomisk via platformen, kommer kunstnerne til gode, da det i øjeblikket er en mulighed for at skaffe musikere en indkomst, mens de fysiske spillejobs blevet aflyst.

LÆS OGSÅ: #StøtEnMusiker: Sådan hjælper du de danske artister igennem corona-krisen


 

ANNONCE