Nyhed

Mette Frederiksen: Ingen festivaler denne sommer

GAFFA.dk – alt om musik

Forbuddet mod store forsamlinger fastholdes til og med august

Regeringen har netop forlænget forbuddet mod større forsamlinger og dermed også festivaler til og med august. Det har statsminister Mette Frederiksen netop fortalt på et pressemøde.

Dermed er stort set alle sommerens festivaler aflyst, blandt andet Jelling, NorthSide, Copenhell, Tinderbox, Nibe, Roskilde og Smukfest. Også Distortion, som allerede var blevet flyttet fra juni til august, bliver ramt af forbuddet. Horsens-festivalen Wall of Sound, der finder sted ved Fængslet 4.-5. september, ser dog indtil videre ud til at kunne gennemføres.

– Til alle jer, der har arbejdet hårdt med at planlægge festivaler, markeder og andre store begivenheder hen over sommeren, har jeg desværre en alvorlig melding. Forbuddet mod store forsamlinger fastholdes til og med august, sagde Mette Frederiksen på pressemødet.

GAFFA følger op på, hvordan de forskellige festivaler reagerer på forbuddet mod større forsamlinger denne sommer.

Forbuddet mod forsamlinger på flere end 10 personer bliver forlænget til 10. maj.

Til gengæld vil regeringen gradvist og kontrolleret genåbne samfundet efter påske. Blandt andet børnehaver, vuggestuer, fritidsordninger og de mindste klasser fra 0. til 5. klasse åbner 15. april.

LÆS OGSÅ: Roskilde Festival: "Vi er dybt ulykkelige"

ANNONCE