Nyhed

Soul-legenden Bill Withers er død

GAFFA.dk – alt om musik

Indstillede allerede karrieren i 1985

Den amerikanske soulsanger og sangskriver Bill Withers er død af hjerteproblemer, 81 år gammel, skriver Rolling Stone.

Withers blev født i minebyen Slab Fork, West Virginia, men flyttede i 1967 til Los Angeles for at forfølge en musikkarriere. Han var musikalsk aktiv fra 1967 til 1985 og er især kendt for sange som "Ain't No Sunshine", "Lean on Me", "Use Me", og "Just the Two of Us", der alle gik top 5 i USA. Han huskes også for "Grandma's Hands", der i 1996 blev samplet af Blackstreet i deres store hit "No Diggity".


"Vi er knust over at have mistet vores elskede mand og far," udtaler hans familie i en pressemeddelelse og fortsætter: "En isoleret mand med et hjerte dedikeret til at forbinde verden; med sin poesi og musik talte han ærligt til folk og forbandt dem med hinanden. Mens han i sit privatliv levede tæt med sin nærmeste familie og venner, tilhører hans musik verden for evigt. I denne svære tid beder vi for, at hans musik vil trøste og underholde, mens fans bekymer sig om deres kære." 

Sangeren udgav sit første album i 1971 i en relativt høj alder, 33 år, og indstillede karrieren allerede 14 år senere efter otte album. Han var træt af, at hans pladeselskab Columbia Records bestemte for meget over hans musik og karriere og udtalte, at han havde haft et liv, før han blev sanger – her tjente han ni år i den amerikanske flåde – og derfor kunne han sagtens forestille sig en tilværelse efter sangkarrieren. Herefter førte han et meget tilbagetrukket liv og levede af sine royalties, blandt andet fra brug af hans sange i film og reklamer.

Bill Withers nåede at modtage tre Grammyer og blev i 2015 optaget i Rock and Roll Hall of Fame.


Hans sange er blevet fortolket af blandt andre Michael Jackson, Mick Jagger & Lenny Kravitz, Aaron Neville, Sting og John Legend featuring The Roots.

LÆS OGSÅ: Frank Ocean udgiver to efterspurgte sange digitalt

Hør klassikeren "Ain't No Sunshine" fra 1971:

ANNONCE