Nyhed

Thomas Buttenschøn modtager fornem pris

GAFFA.dk – alt om musik

Sangskriveren fik overrakt en Verdensmåls-statuette inden drive-in-koncert

Lørdag eftermiddag gav Thomas Buttenschøn den anden koncert på Danmarks nye drive-in-scene, P-scenen på Tangkrogen lige ud til Aarhusbugten, efter at Mads Langer havde åbnet scenen aftenen forinden.

Inden sin koncert fik han dog en overraskelse, idet han fik overrakt en Verdensmåls-statuette af Aarhus City Forenings direktør og bestyrelsesmedlem i landskampagnen Danmark for Målene / Global Public, Claus Bech.


Verdensmåls-statuetten blev lavet i 2019 af glaskunstneren Anni Hjorth i kun 17 unikke eksemplarer i forbindelse med den landsdækkende kampagne Danmark for Målene, der har fokus på FN’s 17 verdensmål. Statuetten er siden hen blevet overrakt til en række personligheder, der har gjort noget ekstra for at fremme verdensmålene i Danmark, herunder blandt andet nuværende finansminister Nicolai Wammen (S) og tidligere finans- og udenrigsminister minister Kristian Jensen (V).

Lørdag var det så Thomas Buttenschøns tur til at modtage en statuette, fordi han ifølge Claus Bech ”er dygtig til at bygge bro mellem kulturer og nedbryde fordomme på usædvanlig vis”.

Thomas Buttenschøn, kendt for hits som “Præsident i USA”, “Smukkere end smuk”, “Dårlig sex” og mange andre er også kendt for at fortælle åbent om, hvordan det er at leve med en potentielt dødelig virus tæt inde på livet, i hans tilfælde hiv – også selvom han i dag er velbehandlet, ikke kan overføre virus, har fået to børn, der ikke er smittede og lever et almindeligt liv. Hans afbrudte og nu udskudte turné “Doin’ My Drugs” handler blandt andet om, hvordan man kan besejre hiv med oplysning gennem musik.


Claus Bech fortsatte:

”Thomas har om nogen noget på hjerte, og han spreder glæde, hvor end han kommer. Han er en meget værdig repræsentant for kulturlivet i Danmark – også med et bæredygtigt sigte. Og så har han samtidig været en af idémagerne til drive-in kulturplatformen i Aarhus og på denne måde bidraget til et særligt fællesskab i en svær tid”.

LÆS OGSÅ: REPORTAGE: ”Vift med jeres vinduesviskere” – Buttenschøn bag første bandkoncert på drive-in-scenen


Beæret prismodtager

Thomas Buttenschøn var da også meget beæret over at modtage prisen, og han udtalte bagefter til GAFFA:

– Jeg er enormt beæret og i virkeligheden også overrasket over at modtage prisen. Jeg vidste ikke, at jeg skulle have den, og det er jo ikke sådan, at jeg gør ting med priser eller anden hæder for øje. Jeg forsøger i virkeligheden bare på at bruge mit musikalske talerør til at gøre noget, der kan betyde noget for andre end mig selv. 
 
– I øjeblikket virker det som om, at verden er ved at falde fra hinanden. Jeg tror af hele mit hjerte på, at noget så universelt som toner, musik og fortællinger fra det virkelige liv kan være med til at give os håb. Jeg tror på, at kultur kan være med til at gøre store ord som verdensmål, innovation og bæredygtighed lidt mere forståelige for alle os, der ikke til daglig færdes i den slags store termer. Tusind tak for prisen.
 

Om Danmark for målene:
Kampagnen Danmark for målene er en oplysningsfestival, der i samarbejde med kommuner, virksomheder og organisationer handler om at fremme FN’s verdensmål. Kampagnen havde sidste år ikke mindre end 288 arrangementer rundt i hele Danmark, og det forventes, at Danmark for målene-kampagnen starter sin 2020-landskampagne op i september, hvis myndighedernes regler om forsamlingsantallet igen øges.


FN’s 17 verdensmål for bæredygtig udvikling er:

1 Afskaf fattigdom

2 Stop sult


3 Sundhed og trivsel

4 Kvalitetsuddannelse

5 Ligestilling mellem kønnene


6 Rent vand og sanitet

7 Bæredygtig energi

8 Anstændige jobs og økonomisk vækst


9 Industri, innovation og infrastruktur

10 Mindre ulighed

11 Bæredygtige byer og lokalsamfund


12 Ansvarligt forbrug og produktion

13 Klimaindsats

14 Livet i havet


15 Livet på land

16 Fred, retfærdighed og stærke institutioner

17 Partnerskaber for handling


 

Se en video fra opbygningen af P-Scenen:


ANNONCE