Nyhed

Glastonbury-grundlægger: Usikkert om festivalen afholdes næste år

GAFFA.dk - alt om musik

Måske vender den britiske gigafestival Glastonbury først tilbage i 2022, fortæller grundlægger. 

Michael Eaves, medstifter af den britiske musikfestival Glastonbury, som er en af verdens største, har udtalt, at han er usikker på, om næste års festival bliver afholdt.

Festivalen kunne i år fejre 50-års jubilæum og havde navne som Paul McCartney, Kendrick Lamar og Taylor Swift på plakaten.

Ifølge NME kommer udmeldingen i et nyt interivew med mediet ITV News West Country. 

Til dem fortæller han, at han især har svært ved at se, hvordan festivalens samlede deltagerantal på op til 250.000 mennesker skal kunne samles på corona-ansvarlig vis.

"500 personer er okay. Men 250.000 mennesker er for mange, tror jeg," siger han. 

Egentlig bare ønsketækning

"Jeg håber stadig, at det lykkes næste år, og jeg har tænkt mig at sætte himmel og hav i bevægelse for at sikre mig, at det sker. Men det betyder ikke, at det nødvendigvis sker. Det er egentlig bare ønsketænkning," siger Eaves.

Dog er han sikker på, at festivalen nok skal overleve.

"Du kan ikke bare slå den ihjel på den måde. Den kommer tilbage," siger han. "Formentligt stærkere, faktisk."

Tidligere har også en af grundlæggerne af den amerikanske musikfestival Lollapalooza spået, at store koncerter og festivaler først vender tilbage i 2022. 

LÆS OGSÅ: Lollapalooza-grundlægger: Festivaler og koncerter vender ikke tilbage før 2022

"Det kommer til at tage så længe før, at det, som jeg kalder den germafobiske økonomi, bliver erstattet med den klaustrofobiske økonomi. Det er, når folk trænger til at komme ud," sagde han. 

Tidligere på året vurderede også en amerikansk sundhedsekspert, at store events og koncerter tidligst vil vende tilbage til efteråret i 2021.

I Danmark er størstedelen af festivalerne begyndt at planlægge deres tilbagevenden i 2021. For eksempel har Roskilde offentliggjort 32 navne til næste års festival.

ANNONCE