Nyhed

Historien om Martin Shkreli og Wu-Tang Clans album, som kun findes i ét eksemplar, kommer på Netflix

GAFFA.dk – alt om musik

Streaming-giganten Netflix annoncerer nu nogle detaljer om Once Upon a Time in Shaolin, en film om det kontroversielle køb af det unikke Wu-Tang Clan-album med samme navn.

Martin Shkreli er tidligere administrerende direktør for et amerikansk lægemiddelfirma, og i 2015 købte han den eneste udgave, der findes, af rap-gruppens syvende studiealbum. Omstændighederne omkring købet er blevet kaldt kontroversielle, og nu skal historien fortælles på det hvide lærred, instrueret af Paul Downs Colaizzo.

Shkreli er blevet kaldt ”Amerikas mest hadede mand” og er berygtet for at hæve prisen på lægemidlet Daraprim fra $13.5 per pille to $750 per pille. I 2017 blev han dømt for bedrageri og blev dengang nødt til at overdrage Wu-Tang Clan-albummet, han købte for to millioner dollars, svarende til tolv en halv million danske kroner. Det gør det til det dyreste individuelle album, der nogensinde er blevet solgt.


Wu-Tang Clan udgav i 2015 albummet i kun ét eksemplar i protest mod, at musik var faldet så meget i pris. The Guardian skriver, at der i sin tid stod på gruppens hjemmeside: “Musikindustrien er i krise. Den reelle værdi af musik er faldet til nul. Moderne billedkunst er millioner værd i kraft af dets eksklusivitet”. Budskabet med enkeltudgivelsen er således en del af værket i mindst lige så høj grad som indholdet af albummet.

LÆS OGSÅ: Hiphop Royalty i Royal Arena

Selvom hans forsvarere påstår, at Shkreli ville kunne hjælpe med at finde en vaccine imod Covid-19, er en tidligere løsladelse fra fængslet blevet nægtet. Shkreli står til at blive løsladt i 2023.


ANNONCE