Nyhed

Iggy Pops kakadue Biggy Pop modtager ærefuld titel i Australien

GAFFA.dk – alt om musik

Kakaduen, en slags papegøje, som er ”Iggy Pops søn og en betydningsfuld Instagram-influencer”, er udnævnt til protektor for The Australian Wildlife Hospital.

Da Iggy Pops kakadue, der naturligvis hedder Biggy Pop, blev spurgt, om den kunne tænke sig at modtage den ærefulde titel, svarede den: ”Yeah, jeg ville elske at danne bånd med mine fjerklædte søstre og brødre i det magiske land, Oz,” skriver Pitchfork.

Og det er ikke den eneste udtalelse, fuglen Biggy har sendt ud på skrift. Organisationen, der arbejder mod at bygge et mobilt vildtlivshospital, har udsendt en pressemeddelelse, der annoncerer den store nyhed, og her citeres kakaduen:

”Jeg er en fugl – en rigtig vild fugl, og jeg har mange kakadueslægtninge i Australien. Jeg blev meget ked af at høre, at 180 millioner fugle døde i den katastrofale brand, der dræbte over tre milliarder indfødte dyr i løbet af den australske sommer. Jeg blev rystet. Jeg hørte om holdet af australske dyrelæger, der bygger Australiens største mobile dyrelivshospital, og jeg tænkte, at det var en genial idé.”

”Min far, Iggy, har besøgt Australien mange gange, blandt andet for at optræde på Byron Bay Bluesfest. Han fortalte mig, at det er et rigtig fedt sted, hvor folk holder af naturen og elsker musik, dans, kunst og kreativitet. Det lyder som et sted for mig. Jeg håber på, at jeg kan komme derned en dag sammen med Iggy, når det er sikkert for mennesker at rejse igen. Jeg ville flyve derned nu, hvis jeg kunne, men min far ville virkelig savne mig. Det eneste, jeg kan gøre nu her, er at hjælpe med at sprede ordet via min Instagram-side.”

Iggy Pop forklarer, at han købte Biggy for 12 år siden, da han så, at fuglen blev proppet ind i et meget lille bur sammen med nogle høns i en vejkant i Florida. Han tænkte, at kræet så ud til at have en grum skæbne foran sig, så han besluttede sig for at tage sig af det på forsvarlig vis, og har gjort det siden – og at kakaduen giver og modtager masser af kærlighed.

LÆS OGSÅ: Et bryllups-bands mareridt: Denne liste med sangkrav er noget ud over det sædvanlige

Du kan donere til The Byron Bay Wildlife Hospital gennem dette link.

Se en video med en ansat fra organisationen, der fortæller historien, her:

ANNONCE