Nyhed

Jacob Dinesen m.fl. laver støttekoncert: "Der er noget, vi kalder ‘Tønder-familien'"

GAFFA.dk - alt om musik

En entusiastisk lydtekniker fra lokalområdet har taget initiativ til en støttekoncert for den coronaaflyste Tønder Festival. På scenen er blandt andre Jacob Dinesen, Signe Svendsen, Niels Hausgaard og Rikke Thomsen

Den 29. august bliver der afholdt en støttekoncert for Tønder Festival, som er aflyst på grund af corona. Her kan du opleve folkeejet Niels Hausgaard, singer-songwriter-veteranen Signe Svendsen, det sønderjyske stjernefrø Rikke Thomsen, rocksangeren Jacob Dinesen og den lokale folk-gruppe Mallemuk. 

Initiativtager bag koncerten er en lokal lydmand ved navn Ulrik Tjørnelund Bossen. Han kontaktede en række musikere, hvoraf flere er mere eller mindre faste gengangere på Tønder Festival. De takkede alle straks ja.


– Tønder Festival er den festival i Danmark, hvor jeg føler mig mest hjemme. Publikum er ekstremt lyttende og fokuserede, og de vil rigtig gerne musikken. Det er jo en gave! Der er noget, vi kalder ‘Tønderfamilien’, og det er alle os hoveder, der kommer derned hvert år – mange af os ses kun dér, men vi har en fest og et suverænt fællesskab, siger Signe Svendsen. 

Glade miner

Om idéen fortæller Ulrik Tjørnelund Bossen, at han har deltaget på Tønder Festival fra barnsben. Først som gæst og siden som scenehjælper og leverandør. 


– Det har nok medvirket til, at jeg er blevet miljøskadet, og man kan sige, at det har udviklet sig til en arbejdsskade. Jeg har en stærk tilknytning til Tønder Festival, og det er jeg ikke ene om. Opbakningen blandt musikerne har bekræftet, hvilken kolossal støtte der er til festivalen, siger han. 

Også hos festivalledelsen bliver koncerten budt velkomment. 

– Vi er meget glade for Ulriks fantastiske initiativ. Og vi vil også på forhånd gerne takke musikere og frivillige, der bakker op om arrangementet, siger Kirstine Uhrbrand, administrerende direktør for Tønder Festival.  


Biletter sættes til salg via Tønder Festival Circle mandag den 10. august klokken 10. 

ANNONCE