Nyhed

John Lennons morder nægtet benådning for 11. gang

GAFFA.dk – alt om musik

Mark Chapman skal sidde i fængsel mindst to år endnu

John Lennons morder Mark Chapman er blevet nægtet benådning for 11. gang, skriver NME.

Den i dag 65-årige Chapman blev udspurgt af et benådningsråd i New York i sidste uge, men hans anmodning er nu blevet afvist. De nærmere omstændigheder er ikke offentliggjort.


Chapman skød og dræbte John Lennon uden for dennes bopæl i Dakota-bygningen ud for Central Park i New York den 8. december 1980. Lennon blev 40 år gammel.

Chapman erklærede sig skyldig og blev herefter idømt fra 20 års fængsel til livstid og har siden år 2000 kunnet ansøge om benådning hvert andet år. Det har han nu gjort 11 gange uden held.

Da Chapman søgte om benådning i 2018, fik han ifølge NME et afslag med følgende begrundelse:


"Du har erkendt nøje at have planlagt og udført mordet på en verdensberømt person uden anden årsag end at blive kendt. Selvom intet menneskeliv er mere værd end et andet, er det faktum, at du valgte at myrde én, som ikke bare var verdensberømt og elsket af millioner, uden hensyntagen til den smerte og den lidelse, du ville påføre hans familie, venner og så mange andre, et bevis på, at du udviste en hjerteløs ligegyldighed over for livets ukrænkelighed og andre menneskers smerte og lidelse."

Ved høringen i 2018 udtalte Chapman ifølge The Guardian, at han følte "mere og mere skam" for hvert år, der gik. "For 30 år siden kunne jeg ikke sige, at jeg følte skam, men nu ved jeg, hvad skam er," sagde han.

Den 9. oktober, hvor Lennon kunne have fyldt 80 år, udkommer i øvrigt et nyt bokssæt med ham, Gimme Some Truth, med 36 sange fra Lennons solokarriere i remastererede udgaver.


LÆS OGSÅ: John Lennons morder fortryder – igen

ANNONCE