Nyhed

Metallica var parat til at indspille mere med Lou Reed

GAFFA.dk – alt om musik

Lars Ulrich, Metallica, har afsløret, at bandet havde en efterfølger til Lulu-albummet med Lou Reed i støbeskeen, inden rocklegenden døde i 2013.

Albummet Lulu (2011) er ellers ét af de dårligst modtagne album, heavy metal-pionererne nogensinde har udgivet; fans var meget utilfredse med Reeds optræden på pladen, og det kom blandt andet frem, at sangeren fik op til flere dødstrusler for samarbejdet.

Selvom bandet ikke var blinde for kritikken af Lulu, siger gruppens danske trommeslager, at de var parat til at påbegynde en ny indspilningssession med Lou Reed. 

"I hans øjne havde han fundet det perfekte band til at få hans vision ud, og vi talte helt sikkert om at arbejde mere sammen. Vi følte, at vi var virkelig forbundet, og vi holdt kontakten helt frem til, at han alt for tidligt blev taget fra os. Jeg ville gøre hvad som helst for dén mand," siger han til NME.

Ulrich siger om indspilningsprocessen til Lulu og samarbejdet med Lou Reed:

"Vi kommer fra så forskellige steder i vores måder at arbejde på, fordi vi [Metallica] har det med at finkæmme, overtænke og analysere tingene – og hver beslutning, han [Lou Reed] tog, var meget impulsiv og greb øjeblikket, hvilket vi beundrede, men samtidig var det sådan: ”Hva’? Hvad tænker du på?”. Så sagde han bare: 'Lad os gå udenfor og slås om det' – hvilket vi selvfølgelig aldrig gjorde!"

GAFFA var i sin tid et af de få medier, der var begejstrede for albummet. Vor anmelder Espen Strunk tildelte det fem stjerner – læs anmeldelsen her.

LÆS OGSÅ: Lars Ulrich forsvarer St. Anger-pladen: "På tidspunktet var det rigtigt"

Metallica har annonceret, at de skal spille deres første show i 2020 som en del af projektet ”Encore Drive-In Nights”, hvor optagelsen af en performance bliver vist på hundredvis af drive in-biografer i Nordamerika 29. august.

I morgen 28. august udgiver de et nyt livealbum indspillet med San Francisco Symphony Orchestra, S&M2

LÆS OGSÅ: Se Metallica spille "Moth Into Flame" med San Francisco Symphony Orchestra

Hør ”The View” med Metallica og Lou Reed fra Lulu:

ANNONCE