Nyhed

Teaser til ny koncertfilm med David Byrne – ”den bedste musikalske oplevelse på planeten”

GAFFA.dk – alt om musik

Koncertfilmen er skabt af Spike Lee og kommer ud gennem HBO til oktober.

David Byrnes album American Utopia fra 2018 blev, året efter udgivelsen, adopteret til Broadway-scenen som en musikperformance, der sætter albummets musik sammen med dans, musikalsk narrativ og værker fra kunstnerens tidligere karriere i Talking Heads. Hele molevitten, der udførtes af Byrne selv og 11 andre musikere, blev filmet og planlagt som koncertfilm – og nu har vi en officiel teaser, som kan ses nedenfor.

Der indgår også andre kompositioner end Byrnes egne, og i videoen spiller musikerne Janelle Monáes "Hell You Talmbout" – den røde tråd i David Byrne’s American Utopia, som forestillingen hedder, er racismeproblemer og politivold i USA. I det ét minut lange klip hører vi Byrne som fortæller til billederne sige: ”På trods af alt det, der er sket, og på trods af hvad der stadig sker, er der stadig muligheder.”


Byrne tilføjer: ”James Baldwin sagde: Jeg tror stadig på, at vi kan gøre noget med det her land, som ikke er blevet gjort før”. Koncertfilmen er filmet og produceret af Spike Lee, skaberen af BlacKkKlansman, hvis arbejde kontinuerligt har handlet om racerelationer og diskrimination i Amerika.

LÆS OGSÅ: VIDEO: David Byrne optræder med børnekor hos Jimmy Kimmel

Showet, der fandt sted fra oktober 2019 til februar 2020, har modtaget stor ros hos amerikanske anmeldere og er blandt andet blevet kaldt ”den bedste musikalske oplevelse på planeten”.


Koncerten mindede lidt om Byrnes optræden på Roskilde Festival 2018, som også fik fremragende anmeldelser.

LÆS OGSÅ: DAVID BYRNE-ANMELDELSE: Sådan har du ikke set en koncert før

Koncertfilmen får verdenspremiere til 2020 Toronto International Film Festival 10. september 2020.

ANNONCE