Nyhed

Baal-sanger kan opleves på nye coronasange med Lydenskab

GAFFA.dk – alt om musik

"Sangene er Danmarkshistorie, men det er også vores egen personlige historie og en hilsen til vores kære"

Det klassiske musikkollektiv Lydenskab har netop udgivet den første af fem corona-tematiserende sange skabt i samarbejde med komponisten Gorm Askjær, sangerne Bjørn Fjæstad (billedet, Baal, Rytteriet) og Katinka Fogh Vindelev (We Like We), forfatteren Ursula Andkjær Olsen og videografen Tine Reingaard. Sangene har den fælles titel Forbrændte coronabileder, og det er også titlen på det første nummer, du kan høre ovenfor sammen med den tilhørende video. De øvrige fire sange bliver udgivet i løbet af de kommende uger.

I foråret 2020, hvor Covid-19 for alvor satte ind, inviterede det klassiske ensemble Lydenskab borgere til at indsende personlige breve til deres pårørende og få dem omsat til sange, og nu er de her så. Lige klar til juletiden, hvor mange familiemedlemmer og venner igen må leve adskilt grundet den nylige stigning i coronasmitte, om end den heldigvis nu er begyndt at falde igen.


Sofia Lind Pedersen fra Lydenskab, udtaler i en pressemeddelelse:

Forbrændte Coronabilleder er blevet en form for historisk dokument på en tid, som for altid har sat sig i os. Også i Lydenskab er vi ramt, både professionelt og personligt. Vores branche bløder. Vi er et internationalt ensemble, med familier spredt rundt omkring i Europa, som vi ikke har set under pandemien. Vi savner! Sangene er Danmarkshistorie, men det er også vores egen personlige historie og en hilsen til vores kære."

Lydenskab er et internationalt kollektiv bestående af ti af klassiske musikere, der præsenterer den klassiske musik på nye platforme. Ensemblet er specialiseret i tværkunstnerisk samarbejde og inddragelse, hvor publikum inviteres ind i de skabende processer i den klassiske musik.


I Lydenskabs produktioner tager ensemblet udgangspunkt i samfundsaktuelle temaer. Senest i produktionen Duncan House, som spillede under KLANG festivalen 2020 i København med musik af Rasmus Zwicki. I 2020/21 arbejder ensemblet på projektet En symfoni til et sted, også med Ursula Andkjær Olsen og Gorm Askjær, på en klassisk koncertforestilling for børn med forfatter Stine Pilgaard og sanger og sangskriver Kristina Holgersen og på en såkaldt cli-fi-opera om klimaforandringer og forældreskab i klimakrisens tidsalder af komponist Laura Bowler. Lydenskab har tidligere arbejdet sammen med blandt andre førnævnte Kristina Holgersen og Martin Hall.

LÆS OGSÅ: ANMELDELSE AF KRISTINA HOLGERSEN, LYDENSKAB OG ANYA MATHILDE POULSEN: Patti Smith på danske læber i smuk og stemningsfuld foredragskoncert

 


 

 

 


ANNONCE